Hij danst al vanaf zijn 3de en kwam bij Studio 100 terecht toen hij 15 was. Dit jaar werd hij geselecteerd uit 1.200 kandidaten om mee te spelen in de Troep! Ketnet Musical. De Genkse Loris Riggio met Italiaanse roots heeft als 17-jarige dus al heel wat showbizzervaring achter de kiezen. Wij vroegen hem hoe hij dat allemaal beleeft…  

Hoe is het begonnen voor jou?

Ik had me ingeschreven bij Dansstudio Ijvi Hagelstein, de dansschool van Studio 100. Hierdoor kreeg ik de kans om te figureren in videoclips en programma’s. Toen ik hoorde van de oproep om mee te doen in de Ketnet Musical, heb ik mij ook daarvoor aangemeld. Uiteindelijk werd ik via een selectie, die te zien was op Ketnet, gekozen om deel uit te maken van de cast.

INTERVIEW: Ketnet-musicalster Loris Riggio over zijn showbizzcarrière - Flashmagazine

Waarom de keuze voor de showbusiness?

Het is eigenlijk altijd wel mijn droom geweest om bekend te worden. Op tv komen en in de boekjes staan, hoort daar dan natuurlijk bij.

Waren je ouders meteen akkoord?

Ze waren heel snel overtuigd. Uiteindelijk zijn ze ook gewoon trots dat hun zoon de kans krijgt om al die dingen te doen.

Is het moeilijk om toch ook op school te blijven focussen?

Toen ik bezig was met de opnames voor tv, moest ik jammer genoeg wel enkele dagen missen op school. Voor de rest valt het in het algemeen wel mee.

INTERVIEW: Ketnet-musicalster Loris Riggio over zijn showbizzcarrière - Flashmagazine

Hoe gaan je vrienden met je ‘bekendheid’ om?

Er zijn wel eens fans die een foto of handtekening komen vragen en dat vinden ze dan enorm grappig. Natuurlijk zijn ze ook wel trots op wat ik doe en steunen ze mij hier volledig in.

Hoe zie je de toekomst?

Als een grote uitdaging! Ik hoop nog veel avonturen te beleven en opdrachten te mogen doen in de televisie- of danswereld.

Niet enkel Loris Riggio vertelde ons over zijn avonturen. Ook stewardess Sofie Gielen uit Zonhoven deed dat. Ze verhuisde naar Dubai en vertelt ons hoe het haar daar bevalt!