Niels Lagrange (28) uit Pelt begon al heel jong met ondernemen en dat ging met vallen en opstaan. Tegenwoordig is hij ook te zien op televisie in het programma The Sky is the Limit, maar hij liet ons alvast weten hoe z’n leven als ondernemer eruitziet.

Hoe voelt het om zo jong al twee bedrijven te hebben?

Ondernemen zit mij in het bloed, want zowel mijn ouders als zus hebben een eigen firma in de bouwwereld. Ik voelde mij dus op mijn 19de ook geroepen om zelf iets te beginnen. Daarom begon ik een juwelenwinkel in Leuven en een jaar daarna opende ik mijn tweede winkel in Mechelen. Een jaar geleden startte ik mijn poetsbedrijf. Ondernemen is dan ook iets heel natuurlijk voor mij.

Is het moeilijk om met beide voeten op de grond te blijven?

Helaas heb ik mijn reality check al gehad… Het was in het verleden dan ook niet altijd even gemakkelijk om beide voeten op de grond te houden door mijn jonge leeftijd en het succes van mijn juwelenwinkels. Dat is dan ook de reden dat de zaken failliet gingen een tweetal jaar geleden. Het heeft me wakker geschud en zweven is niet langer aan mij besteed. Dromen is wel iets anders! Die kunnen ze trouwens ook nooit afpakken: het verlangen naar iets vind ik ook zoveel mooier dan het hebben.

Wat is je ultieme ondernemersadvies?

Dat omzet niet hetzelfde is als winst, haha! Nee, alle gekheid op een stokje: nooit opgeven en blijven gaan. Als je een doel voor ogen hebt, mag je nooit loslaten. Gebruik je verstand, hou je geld in je zakken en keep on pushing!

INTERVIEW: Niels Lagrange over z'n leven als ondernemer - Flashmagazine

Heb je nog veel vrije tijd?

Weinig. Door de week moet er gewerkt worden, vaak ook nog op zaterdag. Daarbuiten ben ik in 2020 maar liefst 21 weekends op verschillende circuits te vinden, omdat ik ook actief ben in de racewereld. Als er nog een vrij weekend over is, dan dient dit meestal om te netwerken of vullen we dit in met sponsorevents.

Wat wil je nog bereiken?

Deze vraag is voor mij tweeledig: enerzijds hoop ik in het racen te groeien van semi-professioneel naar professioneel. Dat kan ik natuurlijk enkel bereiken als de mensen rondom mij (manager, sponsors, familie…) mij hierin blijven steunen. Daarnaast hoop ik met mijn bedrijf, door elke dag hard te werken, gewoon goed mijn boterham te kunnen verdienen. De drijfveer hiervoor is dat ik wil dat mijn dochter niks tekort komt en ik elke dag met een gerust gevoel kan gaan slapen.

Heb je tips om terug ‘on top‘ te geraken?

Als je in je leven het geluk hebt om een kans, of in mijn geval een tweede kans, te krijgen op professioneel gebied, dan moet je die met beide handen grijpen. Je moet altijd mikken op de maan en als je de maan niet haalt, dan kom je nog steeds tussen de sterren terecht!

Niels Lagrange is trouwens niet de enige Limburger die een blik in z’n leven gunt op televisie. Ook de Genkse Guy Penders stelden we wat vragen!