Een complot ontrafelen, dat is een kolfje naar de hand van Joke Devynck. De actrice kruipt in de huid van commissaris Angel en gaat op speurtocht in Alden Biesen.

40 afleveringen als Flikken-inspecteur Tony Dierickx. 56 episodes als Vermist-inspecteur Tine Peeters. Dit palmares geeft Joke Devynck (45) genoeg bagage om opnieuw een glansrol in een politiekorps op te nemen. “Als commissaris Angel moet ik samen met mijn team achterhalen of een stuntman tijdens de nachtopnames van Bilzen Mysteries een natuurlijke dood stierf. We dagen de bezoekers van de Landcommanderij Alden Biesen uit om samen met ons het raadsel op te lossen in de twee uur durende dagattractie Het Complot.

Hun speurdersinstinct en -talent worden op de proef gesteld op 12 plaatsen op het kasteeldomein, waar ze kunnen deelnemen aan interactieve spelopdrachten, gecombineerd met historische informatie over de site. Net als bij de avondattractie van Bilzen Mysteries word je met een tablet meegezogen in een uniek verhaal begeleid door topacteurs. Deelnemers kunnen zelf bepalen op welk level ze het spel willen spelen, waardoor het toegankelijk is voor het hele gezin en een groep vrienden of collega’s.”

 

Joke DeVynck

Indrukken uitdrukken

Naast Flikken en Vermist maakte Joke het mooie weer in de televisieseries Katarakt, De Rodenburgs en Het Goddelijke Monster. Vorig jaar schitterde de Vlaamse actrice in de theaters met haar monoloog Kleur, waarin ze vertelt over de verandering van het leven. “Droomrollen vertrekken altijd vanuit een goed verhaal. Zo zijn er een aantal iconische personages, die ik heel graag wil vertolken.

Camille Claudel, om er eentje te noemen. Dat heeft alles te maken met mijn ongelofelijk grote passie voor beeldhouwen en schilderen. Kunst is voor mij een middel om indrukken uit te drukken, ik ga heel expressief te werk. Wanneer ik aan het schilderen ben, staat de tijd stil. Ik droom als kunstenares van een eigen tentoonstelling. Acteren of schilderen? Allebei! Ik zit ondertussen 20 jaar in het vak en doorheen de tijd word je steeds beter. Dat is met een ambacht precies hetzelfde. Gelukkig maar, want je hebt geen drie levens!”