Weten je kinderen niet meer goed wat doen nu ze de hele dag thuis moeten blijven? Wij bezorgen je alvast enkele opties die de kids zullen bezighouden!

Op berentocht

Heel wat buurten nemen zelf initiatieven om leuke dingen, op afstand, te organiseren. Zo zijn er nu heel wat mensen die een knuffelbeer achter hun raam verstoppen, die jij dan moet zoeken. Het geeft je kind niet enkel wat broodnodige beweging, maar is ook nog eens een leuk spelletje!

Trucje met peper en zeep

Kleine kinderen kunnen zich vaak bezighouden door eenzelfde ding opnieuw en opnieuw en opnieuw… te doen. Waarom hen niet meteen iets bijbrengen?  Dit eenvoudige trucje met peper en zeep toont namelijk meteen ook het voordeel van je handen wassen tijdens de coronacrisis! Wedden dat ze even zoet zijn?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik heb daarnet met wat water, peper en zeep uitgelegd waarom we – om het #corona virus tegen te gaan – onze handen vaak moeten wassen.

Een bericht gedeeld door Stijn Vlaeminck (@stijnvlaeminck) op

Blijven leren

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je kinderen blijven leren nu ze niet meer elke dag naar school gaan. Maar dat kan op veel manieren! Je kan hen bijvoorbeeld laten kleuren, knutselen of schooloefeningen geven, maar laat hen ook eens de handen vuilmaken! Leer hen bakken, laat hen helpen met klusjes of schrijf je in op de nieuwsbrief van de outdoorschool en ontvang elke week een leuk filmpje waarin ze een nieuwe vaardigheid kunnen ontdekken, zoals het maken van vuur!