In afwachting van het sinterklaasfeest, staan de schoenen weer klaar om gevuld te worden door Sint en Piet. Want je weet, ze doen alvast verkennende huisbezoekjes. In ruil voor een wortel, laat de goedheilig man steevast wat snoep achter. Of als het wat meer mag zijn, een klein speelgoedje. Maar waar hou je het midden? Hoe groot zijn de smaakmakers? En hoe hou je het gezond? We vroegen het aan Sinterklaas zelf wat er best in het schoentje voor de Sint ligt…

Snoep goed

Waarmee we willen zeggen: snoepen mag, maar met mate. Als je toch verantwoordelijk wil laten snacken, steek iets gezonds in de schoen. Bak zelf koekjes bijvoorbeeld. Met wat minder suiker. Een peer of een appel is ook lekker. Wat dacht je van vers gebrande, ongepelde pindanoten? Met de hele familie aan tafel pinda’s pellen is trouwens een leuk ritueeltje. 

Leg iets verantwoords in het schoentje voor de Sint - Flashmagazine

Speel goed

We willen de kinderen een stukje levensmoraal meegeven. En dat begint al vroeg. Bijvoorbeeld: geen geweertjes, pistolen, en ander geweldvertegenwoordigend gedoe. Je houdt best het midden tussen ‘dit is leuk’ en ‘hier gaat het te ver’. Klaasje geeft nu eenmaal niet graag geweren en andere afgeleiden. De Sint staat immers voor vrede. Iedere jonge knaap speelt graag met schietdingen, dat moet ook kunnen. Toch leer je hem best al wat de achterliggende gedachte achter toestanden met kogels betekent. Niets mis mee.

Leg iets verantwoords in het schoentje voor de Sint - Flashmagazine

Doseren kan je leren

Om de magie erin te houden, en die duurt sowieso niet erg lang, geef je best met mate in het schoentje voor de Sint. Want je weet, er treedt al snel gewenning op. De rakkers willen steeds meer en voor je het weet, zijn het verworven rechten. En dan zijn ze met niets meer blij. Sterker nog, dan verwachten ze dingen van de Sint. Van jou dus. En dan gaat het mis. Een paar keer per week is een leuk ritme. Vaker is contraproductief, trager mag altijd. Hou de spanning erin.

Leg iets verantwoords in het schoentje voor de Sint - FlashmagazineDe Sint komt bijna… nog even geduld! Ontdek alvast waar hij zijn intrede doet in Limburg.