Als stewardess kon ze haar wens om de wereld rond te reizen vervullen, terwijl ze telkens kon terugkeren naar haar warme thuis in Limburg. Toch besloot Lore Marguillier om die ideale combinatie op te geven en zich aan een verhuis naar Australië te wagen. Maar dat was wel met een bijzondere reden!

  • Leeftijd: 26 jaar
  • Geboren in: Sint-Truiden
  • Woont in: Sydney
  • Job:Receptioniste en administratief bediende bij beleggings- en vermogensbeheerbedrijf
  • Hobby’s: Samenzijn met familie en vrienden

INTERVIEW: Limburger in het buitenland – Lore Marguillier - Flashmagazine

Waarom heb jij het gezellige Limburg verlaten?

In februari 2016 ging ik rondtrekken met een vriendin in Thailand. Toen we op de luchthaven van Bangkok waren, spotten we een groep jongens. Hoewel ik happy single was, bleef mijn oog toch hangen op één bepaalde persoon. Bij hem kreeg ik het gevoel dat ik hem al jaren kende. Uiteindelijk bleek dat we allemaal op dezelfde vlucht naar Phuket zaten. We kwamen in contact met elkaar en de rest is geschiedenis! Chad en ik zijn sindsdien een koppel. Uiteindelijk maakte hij ook al snel duidelijk dat hij Australië niet wou verlaten. En hoewel ik er als kind wel van droomde om in het buitenland te gaan wonen, was dit als volwassene niet echt meer het geval. En zeker niet zo ver van huis! Toch genoot ik er als stewardess van om naar andere landen te gaan en sprak ik vlot Engels door mijn opleiding. Ik dacht dus dat ik het wel zou aankunnen, maar wist eigenlijk niet wat zo’n verhuis echt zou inhouden… 

Hoe verliep de verhuis?

Helemaal niet makkelijk! Ik heb heel lang ernaar uitgekeken, maar besefte niet hoe het zou zijn om iedereen achter te laten. Het enige waar ik aan kon denken, was het weerzien met Chad en om samen met hem een nieuw leven te starten. Tot een week voor vertrek. Toen werd het allemaal realiteit en vloeiden de traantjes non-stop. Het afscheid met familie en vriendinnen was dan ook enorm pijnlijk.

INTERVIEW: Limburger in het buitenland – Lore Marguillier - Flashmagazine

Wat was de grootste aanpassing?

Er waren er zoveel! De voornaamste en zwaarste aanpassing was dat ik moest wennen aan het feit dat ik niemand meer rond mij had, buiten mijn partner Chad. Gewoon eens afspreken met vrienden en familie en ze knuffelen, ging niet meer. Dat bracht dan ook veel eenzaamheid en gemis met zich mee. Australiërs zijn gelukkig wel enorm open en relaxed, waardoor ik mij erg welkom voelde. Toch vond ik het moeilijk om nieuwe vrienden te maken, want niet veel mensen snappen hoe je je voelt in zo’n situatie. Daarbuiten waren er ook andere aanpassingen, zoals leren autorijden aan de tegenovergestelde kant van de weg, ander eten of hoge gebouwen in grote steden en de toegang tot veel stranden!

Wat mis je nu het meest in Limburg?

Ik mis mijn familie en vrienden zeker en vast het meest. Ik denk zelfs dagelijks aan hen! Ook mis ik mijn hondje dat bij mijn mama gebleven is, het ouderlijk huis waarin ik ben opgegroeid en de steden waar ik graag naartoe ging voor een dagje uit zoals Sint-Truiden of Hasselt. En niet te vergeten… FRIETEN! Ik was het gewoon om zo goed als elk weekend eens langs de frituur te gaan. Hier hebben ze ook wel frieten, maar niet met een curryworst of berehap erbij bijvoorbeeld.

INTERVIEW: Limburger in het buitenland – Lore Marguillier - Flashmagazine

Kom je nog vaak naar België / Limburg?

De originele afspraak met mijn mama was dat ik één keer per jaar naar België zou komen en zij één keer per jaar naar Australië. We merkten echter al snel dat dit niet haalbaar is. Een vlucht kost rond de € 1.300 en dat is geen lachertje! Bovendien is het een lange vlucht en kan je dus eigenlijk niet zomaar een weekje blijven. Het is daarnaast niet altijd vanzelfsprekend om verlof te krijgen op het moment dat het voor beide partijen past en voor zo’n lange periode. We zien elkaar dus één keer per jaar. Maar dat maakt het extra speciaal en zalig om iedereen terug te zien!

Wat is dan je favoriete plekje?

Moeilijk om er specifiek eentje te kiezen, maar misschien dan toch mijn kamer in het huis van mijn mama. Of de keukentafel van mijn oma en opa. Je kon mij vroeger ook vaak vinden in de Italia Bar of bij Le Greco in Sint-Truiden.

INTERVIEW: Limburger in het buitenland – Lore Marguillier - Flashmagazine

Krijg je vaak bezoek van thuis?

Jammer genoeg niet, maar dat is begrijpelijk. Vluchten zijn namelijk erg duur en verlof krijgen voor een langere periode is niet altijd makkelijk. Als er dan iemand op bezoek komt, is dat wel echt geweldig!

Wat zijn de verschillen/gelijkenissen met je huidige woonplaats en Limburg? 

Eigenlijk zijn er wel veel verschillen… Zo woon ik net buiten het stadscentrum van Sydney, en ook al is het daar rustig en kalm zoals in Rummen, toch is het tegelijkertijd zo levendig en bruisend! Sydney is een enorme stad en je kan dat niet echt vergelijken met eentje bij ons in België. Wij wonen nu een straat verwijderd van het strand, maar toch nog steeds dichtbij het stadscentrum waar ik werk. Een beetje het beste van de twee! Bovendien zijn de prijzen van vastgoed hier echt enorm duur. Wij hebben dan ook veel geluk gehad om eerst te kunnen wonen in een kleine studio, waardoor we hard konden sparen. Zo hebben we nu na 2,5 jaar ons eigen appartement kunnen kopen! Dat is zeker anders dan in mijn mama haar huis te wonen, maar ons appartement heeft 2 slaapkamers. Meer dan groot genoeg dus voor ons twee en ons klein hondje Poppy! Wat ook nog opmerkelijk is, is dat Kerstmis hier niet zo’n grote bijval heeft. Het valt dan ook in de zomer. Het wordt dus gevierd met een barbecue en een tripje naar het strand… Dat fijne feestgevoel van een koude, soms zelfs witte, kerst mis ik wel!

INTERVIEW: Limburger in het buitenland - Flashmagazine

Denk je ooit nog terug naar België te verhuizen?

Dat vind ik moeilijk om te antwoorden. In het eerste jaar hoopte ik daar wel continu op, maar nu besef ik dat het té moeilijk zou zijn. Chad kan de taal niet en dan zouden we ook weer vanaf nul moeten beginnen. We hebben nu net zoveel opgebouwd. Toch sluit ik het in de verre toekomst niet uit.

Was de verhuis het waard? 

100%. Chad was het waard! Verhuizen naar de andere kant van de wereld is het moeilijkste dat ik ooit heb moeten doen. Dat kan ik niet ontkennen of verbloemen. Ik zou dan ook iedereen die een verhuis o.w.v. een gelijkaardige reden overweegt, aanraden er eens heel goed over na te denken. Is dit echt wel iets voor jou? Wil je dit echt doen? Is deze persoon ‘the one’? Is het het waard voor jou? Voor mij persoonlijk, hoe moeilijk het ook was, is mijn leven met Chad het compleet waard. Wij wonen nu in ons eigen stekje met ons hondje Poppy en we zijn ook recent verloofd. Dat zou ik nooit willen opgeven. When you know, you know…

Daarom wil Lore Marguillier je toch nog één tip geven: volg je hart, maar hou je hoofd er toch nog bij!

INTERVIEW: Limburger in het buitenland - Flashmagazine

Ben of ken jij een Limburger in het buitenland zoals Lore Marguillier die z’n ervaring wil delen? Twijfel niet en stuur snel een mailtje naar tine@intermedia.be!

Lore Marguillier is trouwens niet de enige Limburger in het buitenland! Benieuwd wie er nog zoal de stap waagden? Lees snel verder!