Het is ondertussen van 2010 geleden dat we het nog mochten meemaken, een witte kerst. De laatste jaren was het een aangename 10C°, met een natte bries uit het westen. Gaan we het dan dit jaar nog eens beleven? We houden je niet langer in spanning…

Tien jaar geleden

Om precies te zijn: 2009. Toen viel er een paar centimeter sneeuw in Vlaanderen. Het witte goedje smolt echter sneller weg dan de kroketten op ons bord. In 2010 hadden we wél jackpot: 16 centimeter en flink koud. Een staalblauwe hemel maakte van die kerst een echt postkaartje. Nog wat cijfers: in 1986 viel er 1,5 centimeter. En als we nog verder terugspoelen, vonden we 17 centimeter sneeuw in 1964. 

Mogen we rekenen op een witte kerst dit jaar? - Flashmagazine

Februari

Nummer twee van het jaar is dé sneeuwmaand bij uitstek. Dus als je geen witte kerst hebt, wil dat zeker niet zeggen dat het geen winter meer kan worden. Integendeel, dan begint de winter pas. In januari komt het koudste seizoen echt op dreef, met als orgelpunt februari. Zelfs sneeuw in maart wordt als heel normaal aanzien. 

Mogen we rekenen op een witte kerst dit jaar? - Flashmagazine

Dit jaar

Je voelde het al aankomen: ook dit jaar zal de kans op een witte kerst zo goed als onbestaande zijn. Weerkaarten duwen ons eerder tegen een malse 8 tot 10 C° positief, met als decor een grijs gordijn van (mot)regen. Gelukkig zitten we de hele dag aan de feestdis en worden we getroost met oogverblindend veel cadeautjes. Fijne feesten!

Mogen we rekenen op een witte kerst dit jaar? - Flashmagazine

Als het wel sneeuwt, is het een goed idee om winterbanden aan te schaffen. Of niet? Wij zochten het uit. Hou ook onze Facebookpagina in de gaten voor je dagelijkse portie lifestyle.