Benieuwd wat er op dit moment helemaal trending is om te bezoeken, eten, drinken, lezen of kijken? Wij brengen je op de hoogte van de must do’s! 

Must visit

Lutgart – Stadswal 14, Beringen

Een tacorestaurant, vintageshop met koffie- en aperobar, conceptstore van duurzame accessoires met koffiebar en een bureau dat aan upcycling en grafische vormgeving doet… je vindt het hier allemaal!

Must eat

Maison Dix – Badderijstraat 10, Hasselt

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het toppertje van vandaag is onze shakshuka 😍😋 #shakshuka #sucuk #egg #maisondix #hasselt

Een bericht gedeeld door Maison Dix (@maison_dix) op

Hier voelen de hongerigen zich meteen thuis voor een lekker ontbijt of een heerlijke lunch. Naast de American pancakes en avocado toast, smul je ook van het Arabische gerechtje Shakshuka.

Must drink

Pop-up De Kloostergang – Diestsestraat 7, Aarschot

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De poort staat open! Voorlopig open donderdag, vrijdag en zaterdag van 11u tot middernacht. #trappist #tribute #aarschot #astorytotaste

Een bericht gedeeld door Kloostergang (@kloostergang_aarschot) op

In deze zaak serveren ze alom geprezen trappistenbieren, maar willen ze vooral het verhaal van de Trappisten vertellen en het verband leggen tussen smaak en geschiedenis.

Must read

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

De inzichten en adviezen van deze Koreaanse megabestseller helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten.

Must watch

When They See Us – Netflix

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

One story representative of a bigger injustice.

Een bericht gedeeld door When They See Us (@whentheyseeus) op

Vijf tieners uit Harlem worden vals worden beschuldigd van een bruut misdrijf in Central Park. Het feit dat de serie gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, maakt het des te beklijvender.