Hoever zijn we bereid te gaan om met elkaar in contact te komen? Het unieke project ‘The World Piece’ bestaat uit een tattoo van slechts één lijn die mensen van over de hele wereld met elkaar verbindt. Het initiatief komt voort uit de gedachte dat de wereld niet uiteen kan vallen als we juist de moed hebben contact met elkaar te maken.

De boodschap

Uit een nieuwe wereldwijde studie van momondo over de waarde van reizen blijkt dat we vinden dat de wereld steeds meer verdeeld raakt. Maar liefst 49% van de ondervraagden vindt dat we minder tolerant zijn naar andere culturen ten opzichte van 5 jaar geleden. De meerderheid gelooft echter dat er toch meer dingen zijn die ons met elkaar verbinden dan ons verdelen, en dat we individueel actie kunnen ondernemen om de wereld dichter bij elkaar te brengen. Uit hetzelfde rapport blijkt dat er een positieve samenhang is tussen reizen en ruimdenkendheid.

Ontdek de tattoo die 61 mensen wereldwijd verbindt! - Flashmagazine
©Momondo

Het is de missie van momondo om de wereld te openen en het nieuwste initiatief onderstreept dat. Reizen is een manier om ruimdenkender te worden. Bovendien biedt het ons een ander perspectief op andere landen en culturen.

Het project

Om tegen de trend naar een verdeelde wereld in te gaan, besloot momondo dan ook om een ​​visuele en fysieke representatie van menselijke verbinding te creëren. Mensen van over de hele wereld, elk met een ander verhaal, werden gevraagd om met een tatoeage van één lijn te laten zien dat we, ondanks al onze verschillen, verenigd zijn in onze menselijkheid.

Uit de duizenden personen die zich aanmelden, boden 61 individuen uit verschillende landen en met verschillende achtergronden hun huid aan als canvas om hun eigen verhaal te vertellen. Daarnaast laten ze ook hun inzet zien om de wereld dichter bij elkaar te brengen. Zij kregen elk een unieke tatoeage, ontworpen door wereldberoemd tatoeëerder Mo Ganji, en kwamen vervolgens samen om hun verhalen te vertellen, schouder aan schouder te staan en The World Piece te creëren: een uniek kunstwerk als wereldprimeur.

Ontdek de tattoo die 61 mensen wereldwijd verbindt! - Flashmagazine
©Momondo

Meedoen?

Jij kan ook nog deelnemen aan dit unieke project! Ze zoeken namelijk nog 2 personen om de tattoo te vervolledigen. Alle info vind je op de website.