Nog niets gepland voor Pasen? Verras dan jong en oud met deze leuke paasactiviteiten! Ideaal voor gezinnen met kinderen of volwassenen die toch iets leuk van deze feestdag willen maken.

Knutselen

Laat de creativiteit van je kinderen de vrije loop door te knutselen. Van het schilderen van eieren, tot het maken van hun eigen paasmandje. Struin Pinterest af en zoek de leukste knutselideetjes voor jouw kinderen. Wij hebben er alvast eentje voor jou uitgetest!

Paasactiviteiten voor jong en oud!

Eieren-race

Organiseer een wedstrijd met het hele gezin. Maak van je huis of tuin een parcours. Stel jullie op in twee of meerdere groepen. Neem een rauw ei en een lepel. Leg het ei op de lepel en leg het parcours met 1 hand af zonder het ei op de grond te laten vallen. Als het ei valt, moet je opnieuw beginnen. De groep die het snelst over de eindstreep is, wint de een leuke paasmand (die je voordien zelf geknutseld had!) met chocolaatjes. Enkel volwassenen? Maak het moeilijker door de lepel in je mond te steken en het ei dus zonder handen over de finish te krijgen!

Paasactiviteiten voor jong en oud!

Haasje prik

Deze leuke variant van ‘ezeltje prik’ mag zeker niet ontbreken! Teken de achterkant, en de staart, van een konijn op een A3. Knip op een kleiner papier de staart uit. Plak een stukje plakband op de staart van het A3-blad en op de achterkant van de uitgeknipte staart. Doe de speler een blinddoek op, laat hem of haar 10 keer draaien en pinnen maar!

Paasactiviteiten voor jong en oud!

Paashaastikkertje

Tikkertje in de stijl van Pasen. De tikker is de grote paashaas die de kleine paashaasjes moet tikken. Als iemand getikt is, moet hij of zij op de knieën zitten en dan met de handen hazenoren maken boven het hoofd. Ze worden enkel bevrijd als een andere speler over hen heen springt. Maak het spel nog leuker door elke speler een staart te geven.

Paasactiviteiten voor jong en oud!

Glow in the dark eieren zoeken

We kennen allemaal de traditionele zoektocht naar paaseieren, maar waarom organiseer je die eens niet ’s avonds? Verstop in je huis en tuin lichtgevende eieren. Doe alle lichten uit en laat je kinderen, en andere familieleden, op jacht gaan. De glow in the dark eieren zijn goed zichtbaar, dus je moet creatief zijn in het kiezen van de verstopplek!

Paasactiviteiten voor jong en oud!