Wie Halloween zegt, zegt pompoenen. Het is niet alleen een verrukkelijke wintergroente, maar ze vormen ook het toneel van menig halloweentocht of -decor. 

Vooral: ze kondigen een gezellige herfst- en winterperiode aan, die boordevol sfeervolle feesten zit. Pompoenen komen in alle groottes en gewichten. De middelmaatjes vind je bij de supermarkt of rechtstreeks bij de boer op het veld. Met je kinderen deze griezelgroenten uithollen en een mooi decoratieartikel creëren is een feest op zich. Maar hoe doe je dat?

Pompoenen voor kapoenen: hoe maak je ze? - Flashmagazine

Wat heb je nodig?

  • grote pompoen
  • herfstbladeren
  • dennennaalden
  • messen
  • lepel
  • stift
  • theelichtje of lichtje op batterijen

Pompoenen voor kapoenen: hoe maak je ze? - Flashmagazine

Hoe maak je ze?

Snijd de bovenkant van de pompoen, zodat je een deksel krijgt. Schraap met een lepel de deksel en vervolgens de pompoen leeg. Het is een werkje, maar het resultaat mag gezien worden. Als alle vruchtvlees uit de pompoen is gehaald, spoel je de holle groente goed met water met een scheutje azijn. 

Pompoenen voor kapoenen: hoe maak je ze? - Flashmagazine

Zo blijven ze langer goed

Teken met een stift een gezicht op de pompoen en snijd dit nauwgezet uit met een spits aardappelmesje (is werk voor papa of mama). Deksel erop. Eventueel wat stro ertussen, of dennennaalden. Zo heeft de gruwel ook wat haar. Dan enkel nog een theelichtje plaatsen of eentje op batterijen. 

Halloween pompoen: hoe maak je ze? - Flashmagazine

Tip voor theelichtjes

Als je het laat branden in de pompoen en je doet de deksel erop, zal je snel een zwart geblakerd vlekje zien aan de binnenkant van het deksel. Maak daar een rond gat dat als schoorsteen kan dienen. 

Pompoenen voor kapoenen: hoe maak je ze? - Flashmagazine

Veel griezelplezier!

Dan is het enkel nog beslissen hoe je je gaat verkleden voor Halloween én welke make-up look je outfit helemaal af maakt. Wij zorgen alvast voor wat inspiratie! Of hou onze Facebookpagina in de gaten voor leuk nieuws elke dag.