Elke maand neemt Tine je mee in haar normale gang van zaken, haar routine. Een inkijk in haar leven zonder dat je je ervoor moet schamen, want mensen kijken is ook iets wat zij (on)bewust graag doet. Lees dus lekker verder!

Je hebt een nieuwe melding

Op het moment wordt mijn feed op sociale media overspoeld met aankondigingen van verlovingen en zwangerschappen. Geen idee of het aan de tijd van het jaar ligt of aan mijn leeftijd, maar ze kwamen zo vaak voorbij, dat er geen negeren meer aan was. En dan begin je de groepsdruk wel te voelen… Een eenvoudige oplossing zou natuurlijk zijn om die apps gewoon links te laten liggen, maar dan komen de meldingen zeker via andere wegen tot bij jou. Ontsnappen is dus niet aan de orde. Het enige wat je kan doen? Het gewoon ondergaan en een welgemeende proficiat wensen of een duimpje omhoog geven.

De stress om bij te benen is namelijk snel verdwenen als ik de rekening maak. Een trouwfeest of een baby, leuke mijlpalen, maar ze zorgen ook voor een serieuze hap uit je budget. Laat mij dus nog maar even genieten van luxueuze reisjes, prachtige handtassen en een schoenencollectie om u tegen te zeggen. Alles op z’n tijd! Laten we dan ook vanaf nu gewoon afspreken om iedereen z’n eigen prioriteiten te laten stellen en eens een keer niet te vragen: “Is hij al op z’n knieën gegaan?” en “Wanneer beginnen jullie eraan?”, want als het antwoord was wat je wilde horen, had de ondervraagde het jou of z’n sociale media al lang laten weten.

Daarbij maak ik wel met plezier via deze weg bekend dat ik het eerste level heb gehaald: mijn partner en ik kochten onlangs een huis! Maar als je dacht dat de goedbedoelde vragen dan een tijdje stoppen, ben je mis. Maak je maar klaar voor: “Wanneer verhuis je?” en “Hoe zit dat met die housewarming?” Leuk als alles loopt zoals verwacht, maar vaak gaat er al eens iets mis, waardoor je planning verschuift. En ga dat maar eens uitleggen! 

Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je niet meer om een update mag vragen, maar less is more! Doe het niet iedere keer als je de persoon in kwestie ziet. Als er dan goed nieuws is, is het eens zo leuk om dat te vertellen. Bij deze dan ook een algemene melding dat er voor mij geen verloving of zwangerschap in de nabije toekomst gepland staat. Dan moet je dat al niet meer vragen!

Naast de papieren variant van deze column in Flash Magazine ontdek je nu ook elke maand de avonturen van Tine online. Heb jij die van vorige keer gemist? Lees hem dan snel hier!

Rou-Tine - Flashmagazine