Op de man af

Bangerstox, lumber games en crashed ice. Saartje Vandendriessche gaat de strijd aan met zeven totaal verschillende mannen. Eén ding hebben zij gemeen: ze willen allemaal winnen.

 

Saartje Vandendriessche
Saartje Vandendriessche

In haar nieuwe tv-programma stapt Saartje Vandendriessche (42) recht op de man af. Elke woensdag neemt de ex-presentatrice van Vlaanderen Vakantieland het op tegen een bekende man. “Ik ga telkens een sportieve uitdaging aan die hij mag uitkiezen. Louis Talpe bijvoorbeeld komt in de uitzending op Valentijnsdag met crashed ice op de proppen. Het is een extreme schaatswedstrijd waarbij je aan een duizelingwekkende snelheid van een berg afglijdt. Tijdens de afdaling moet je ook nog eens over een rots springen. De angst sloeg me om het hart en ik heb er nachten van wakker gelegen. Want je moet weten dat ik zo goed als geen schaatservaring had. In slechts vier weken ben ik klaargestoomd.”

“wel, ik heb op voorhand gezegd: je mag me alles vragen, maar ik spring van mijn leven niet uit een vliegtuig. Dat is iets voor zotten.”

Saartje gaat niets uit de weg. Zij bedwingt de hoogste klimmuur ter wereld en gaat kopje onder in het ijskoude water van Groenland. Of ze ook uitdagingen heeft geweigerd? “Wel, ik heb op voorhand gezegd: je mag me alles vragen, maar ik spring van mijn leven niet uit een vliegtuig. Dat is iets voor zotten! Je raadt het al, natuurlijk kiest Dieter Coppens voor een formatiesprong. Gelukkig heb ik al de uitdagingen overleefd. Sterker nog, ik heb meerdere mannen een pandoering gegeven.”

Geen spierballen nodig

Saartje staat er niet alleen voor. Ze kan in ‘Op de man af’ rekenen op de professionele begeleiding van twee coaches: sportpsychologe Els Snauwaert en Olympisch kampioene Hanna Mariën. Beiden zorgen er wekelijks voor dat Saartje zowel mentaal als fysiek in topconditie aan de start verschijnt en het onderste uit de kan haalt. “Op veel momenten heb ik doodsangsten uitgestaan. Ik sta er nog altijd van te kijken hoe snel ik mij iedere keer herpakte. Mijn mentale veerkracht is groot. Ik wil kost wat kost winnen. Mensen gaan ervan uit dat mannen sowieso sterker zijn dan vrouwen. Maar daar leg ik mij niet bij neer. Je moet geen spierballen hebben om te zegevieren. Met een tomeloze inzet, veel karakter, goede mentaliteit en juiste strategie kan je een man verslaan.”

Lees ook het artikel van vorige maand met Bart Peeters.