Acht nummer 1-hits en vijf gouden albums in 10 jaar tijd. Een straffe madam, die Lindsay! “Ik kijk er met veel trots en plezier op terug, maar weet ook dat succes vergankelijk is.”

“Huh, is dat al zo lang?”

Schlagerzangeres Lindsay (39) viel uit de lucht toen haar entourage begin vorig jaar opmerkte dat ze in 2018 al 10 jaar op de planken staat. “Je bevindt je als artieste in een flow en trekt van het ene optreden naar het andere. Intussen staat de tijd niet stil.

Het hoogtepunt in haar carrière

Een hoogtepunt in het voorbije decennium was Rimpelrock, een van mijn eerste soloconcerten en al direct voor 60.000 muziekfans. Dat doet iets met je! Ook ontzettend tof was de release van mijn debuutalbum, waarmee ik mijn broer Christoff van de troon stootte in de Vlaamse Ultratop. En nog zo een mooi moment: mijn allereerste solosingle. Die kwam de hitparade binnen en belandde meteen op nummer één! Ik wist niet wat mij overkwam en was toch wel even van mijn melk.”Lindsay

Lindsay’s ultieme droom

De fans werden dit feestjaar alvast in de watten gelegd met een uitverkocht verjaardagsconcert en de lancering van de verzamelaar ‘10 jaar Lindsay’. “Ik moest een selectie maken uit heel mijn repertoire dat sinds 2008 de revue is gepasseerd. Geen makkelijke klus!

Uiteindelijk heb ik naast mijn nummer 1-hits gekozen voor liedjes die voor mij een betekenis hebben, zoals ‘Bella romantica’. Op het album staan ook vijf nieuwe tracks. Een daarvan is de single ‘Een verlangen te groot’ die ik met Jan Smit schreef naar aanleiding van de geboorte van mijn dochtertje Lisa-Marie.

Lindsay’s dochtertje veranderde haar leven helemaal

Mijn dochtertje, Lisa-Marie, heeft mijn leven compleet veranderd. Ik ben sindsdien een ander mens geworden. Dingen die vroeger belangrijk voor mij waren, wegen nu minder door. Of ik hoop dat mijn dochter in mijn voetsporen treedt? Goh, dat zal de toekomst wel uitwijzen. Ik wil haar later in ieder geval aansporen om eerst een diploma te halen, zoals mijn ouders dat met mij hebben gedaan. Stel dat Lisa-Marie zangtalent heeft en in de showbizz wil stappen, dan heeft ze iets achter de hand. Want succes is vergankelijk.

Haar ultieme droom als artieste?

“Een duet zingen met Helene Fischer, een wereldster waar ik enorm naar opkijk!” Aldus Lindsay.

Onze vorige spotlight gemist? Lees het artikel over Désirée Viola bekend van onder andere Prinsessia opnieuw.