Valentijn staat weer voor de deur. Het ideale moment om eens aan te kloppen bij seksuologe Kaat Bollen uit Eksel. Liefde is namelijk onlosmakelijk verbonden met seks. Dat is dan ook de reden dat zij met plezier haar professionele inzicht geeft over enkele bedgeheimen.

Of het taboe vandaag de dag nog zo groot is, hoe seks verschilt voor jongeren en volwassenen en hét ultieme advies voor in bed verklapte Kaat Bollen al in een interview van de nieuwe editie van Flash, Puur en Ziezo Magazine. Heb jij hem al uit de bus gehaald? Zeker de moeite waard om te lezen!

INTERVIEW: Kaat Bollen geeft een kijkje tussen de lakens - Flashmagazine
© Julie Gielen van Images de Julie

Ook als je gewoon eens geen zin hebt, is dat ok. Het dan letterlijk zeggen tegen je partner is in dat geval nog altijd het beste. Toch maken we nogal eens de fout om te redeneren in ‘zin’ of ‘geen zin’, maar er bestaat ook zoiets als tegenzin. Seksueel geprikkeld geraken als je echt tegenzin hebt, is geen goed idee. Maar als je geen zin hebt, kan je je wel openstellen en overgeven om opgewarmd te worden. Binnen 10 minuten komt die goesting wel!

INTERVIEW: Kaat Bollen geeft een kijkje tussen de lakens - Flashmagazine
© Julie Gielen van Images de Julie

Die zin wordt trouwens door meerdere factoren bepaald, maar in een langere relatie is het normaal dat die minder wordt na een tijd. Toch kan je die wel stimuleren door voldoende aandacht te hebben voor de context. Blijf openstaan voor seksuele prikkels en ga er actief naar op zoek. In het begin is er heel veel spontane goesting, daarna moet die receptieve zin al eens wakker gemaakt worden. Daarbij zijn speeltjes zeker geen vereiste. Zie ze eerder als een aanvulling van je seksleven en geen invulling. Kijk eens of het je ligt of niet. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden tegenwoordig en het kan fijn zijn om er samen mee aan de slag te gaan. De speeltjes die ik ontworpen heb voor Ladies Night zijn hiervoor trouwens een dikke, vette aanrader!