Er bestaat geen twijfel over het feit dat shoppen bij de lokale handelaars er tegenwoordig heel anders uitziet. Toch heeft dat ook zo zo’n voordelen…

Keuze zat

Aangezien de winkels een hele periode zijn dicht geweest, is ook de stock die ze hadden blijven liggen. Zelfs de zaken die hun weg naar de online verkoop vonden, hebben nog steeds heel wat leuke items uit de lente- en zomercollecties die de deur uit moeten. Dit is dus jouw kans om te scoren! En dat doe je misschien wel nog aan een leuke korting. De solden zijn verplaatst naar augustus, maar af en toe kan je nu al een koopje doen. Handelaars willen namelijk graag weer investeren in volgende seizoenen, zonder te veel overschot.

Shop lokaal: steun lokale handelaars - Flashmagazine

Nog persoonlijker

Natuurlijk kon jij al rekenen op het professionele advies van de ondernemers in jouw buurt, maar nu gaat dat nog een stapje verder. Het is namelijk minder druk, waardoor het personeel zich meer op jou kan focussen. Sommige zaken werken nu zelfs op afspraak, zodat ze al hun aandacht op jou kunnen richten. Bovendien kunnen ze dan extra rekening houden met de veiligheidsvoorschriften en kan jij op je gemak winkelen!

Shop lokaal: steun lokale handelaars - Flashmagazine

Wat kan jij nog extra doen om lokale handelaars te steunen?

Deel je ervaring
Of je nu aan familie en vrienden vertelt wie jouw favoriete lokale ondernemer is, je een positieve review achterlaat of deelt op sociale media wat je bijvoorbeeld gekocht hebt met een tag van de zaak, jouw mening telt! Alle kleine beetjes helpen en zo vergroot je hun naamsbekendheid. 

Shop lokaal: steun lokale handelaars - Flashmagazine

Like sociale media
Op deze manier help je niet enkel de online gemeenschap van de winkel te vergroten, maar blijf je ook op de hoogte van alles wat ze organiseren. Zo kan je nu misschien bij hen terecht op afspraak of hebben ze onlangs een webshop geopend?

Shop lokaal: steun lokale handelaars - Flashmagazine

Koop cadeaubon
Shop je liever wat later op je gemak of kan je voorlopig niet bij jouw lokale ondernemers geraken? Dan kan je hen alvast steunen door nu een cadeaubon te kopen. 

Shop lokaal: steun lokale handelaars - Flashmagazine

TIP: Op Instagram kan je de sticker ‘Steun het MKB’ toevoegen aan je verhaal. Hiermee zet je jouw favoriete ondernemer extra in de kijker!

Ook de boeren in jouw buurt kunnen je hulp gebruiken. Wij vertellen je er alles over!