Sofie Gielen ruilde haar zalige leventje met vrienden en familie in Limburg in voor wat extra spanning en avontuur in het Midden-Oosten. Elke week in juni vertelt ze over haar leven in Dubai en haar avonturen als stewardess voor de vliegtuigmaatschappij Emirates.

Sofie Gielen over haar leven in het Midden-Oosten - Flashmagazine

Luxe ten top

We kregen een appartement aangeboden door de vliegtuigmaatschappij Emirates en waren ook nog eens vrij om te kiezen in welke streek we graag wilden wonen. Ondertussen woon ik nu al 6 maanden in Dubai. A big life-changing adventure and I am loving it! Er is overdag zoveel om te ontdekken in Dubai dat het nooit saai wordt en ’s avonds is er dan weer het bruisende nachtleven. Mij kan je vooral vinden in de mooiste beach clubs, hotel resorts en in de lekkerste restaurantjes, gewoonweg omdat we hier als cabin crew enorm veel voordelen en kortingen krijgen. Het is een luxe levensstijl waaraan je snel aan gewoon wordt, haha!

Sofie Gielen over haar leven in het Midden-Oosten - Flashmagazine

Zeg nu zelf… De wereld rondreizen en betaald worden om in vier- of vijfsterrenhotels te verblijven, belastingvrij inkomen te verdienen, in een aangeboden modern appartement te wonen, het boeiende leven in Dubai te ontdekken en 80 à 110 uren per maand te werken… Wat is er niet om van te houden? 

Cultuurverschil

In Dubai heerst het islamitisch geloof, maar ik moet zeggen dat de cultuurverschillen vooral duidelijk worden wanneer er feestdagen zijn zoals bijvoorbeeld Ramadan waar net alles wat strikter wordt i.v.m. kledij, eten, drinken…  

Sofie Gielen over haar leven in het Midden-Oosten - Flashmagazine

Dubai is vooral erg progressief en enorm georiënteerd op toerisme, waardoor er meer vrijheden bestaan die je misschien niet vindt in de meeste andere landen in het Midden-Oosten. Het merendeel is hier expat wat nog een van de redenen is. Het is ook mooi om te zien dat de locals enorm opkijken naar Sheikh Mohammed: de heerser van Dubai. Hij heeft veel bereikt voor de stad en krijgt daarom heel wat respect. 

Het grootste contrast

Een immens groot verschil met Limburg is de temperatuur! Dubai is een stad in de woestijn, dus in de zomer loopt dit op tot 40 à 45°C. Door het jaar is er een gemiddelde temperatuur van 30°C. Verrassend genoeg ben ik er wel snel aan gewend geraakt en ik vind het heerlijk. De zomer is nog wat afwachten natuurlijk!

Sofie Gielen over haar leven in het Midden-Oosten - Flashmagazine

De moeite

Dubai is zeker weten een bezoekje waard. Of het nu eerder voor een feestvakantie is of een rustige zonvakantie, met zoveel interessante beach clubs, resorts, stranden, clubs, lounges, pools… om te ontdekken, en veel lekkere restaurants om uit te proberen, is er voor ieders wat wils!

Sofie Gielen over haar leven in het Midden-Oosten - Flashmagazine

Heimwee

Het gemis van vrienden en familie is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk als je zo ver weg woont. Iedereen in mijn vriendenkring hier in Dubai, inclusief mezelf, heeft soms moeilijke momenten waarop we het thuisfront net ietsje meer missen. Dan doet het zeker deugd om je gedachten te verzetten met goede vrienden rondom je, want je zit tenslotte allemaal in hetzelfde schuitje. Daardoor begrijp je elkaar des te beter. Gelukkig heb ik al verschillende vluchten naar Brussel gehad, is mijn familie mij al enkele keren komen bezoeken, en op layovers is er soms ook een kans om je geliefde personen terug te zien. Ook zijn er nog leuke dingen in het vooruitzicht en kan ik niet wachten om mijn beste vriendinnen wegwijs te maken in mijn nieuwe woonplaats! 

Sofie Gielen over haar leven in het Midden-Oosten - Flashmagazine

Lees ook op welke testen Sofie allemaal moest slagen voordat ze de lucht in mocht. Volgende week maandag ontdek je waarom ze zo blij is dat ze als stewardess werkt!Stewardess Sofie Gielen - Flashmagazine