Sofie Gielen ruilde haar zalige leventje met vrienden en familie in Limburg in voor wat extra spanning en avontuur in het Midden-Oosten. Elke week in juni vertelt ze over haar leven in Dubai en haar avonturen als stewardess voor de vliegtuigmaatschappij Emirates.

Sofie Gielen vertelt waarom ze stewardess werd - Flashmagazine

Op zoek naar avontuur

Ik heb Office Management gestudeerd met de afstudeerrichting Eventmanagement. Na mijn studies ben ik meteen beginnen werken, maar op een gegeven moment had ik meer avontuur nodig.

De beslissing om stewardess te worden, was dus eerder een impulsieve beslissing en geen echte levensdroom. Toch ben ik blij dat ik die keuze gemaakt heb! Reizen vind ik namelijk een enorme levenservaring. En hoewel ik vóór mijn job als cabin crew al heel wat trips gemaakt had met familie en vrienden, gaat reizen nooit vervelen.

Sofie Gielen vertelt waarom ze stewardess werd - Flashmagazine

Bovendien is het de eerste keer dat ik op mijn eigen woon, in een totaal nieuwe omgeving in het buitenland. Ik moet zeggen dat ik op de maanden die ik nu in Dubai woon al erg zelfstandig ben geworden. Ook op gebied van koken en de was en plas, haha!

Flexibele job

Ook het feit dat mijn werk erg flexibel is, sprak mij aan. Zo krijg ik elke maand een ander vliegrooster, vlieg ik met veel verschillende collega’s en ontmoet ik mensen van over de hele wereld. Voor mij is dit echt genieten.

Sofie Gielen vertelt waarom ze stewardess werd - Flashmagazine

Op de bestemmingen zelf ben je dan weer vrij om de stad en het lokale eten te gaan verkennen. En terug in Dubai krijg je vrije dagen om met je vrienden te spenderen. Exact zeggen hoeveel dagen we werken en vrij hebben, is moeilijk. Dat hangt bijvoorbeeld af van het feit of je naar Europa vliegt of een langeafstandsvlucht hebt.

Sofie Gielen vertelt waarom ze stewardess werd - Flashmagazine

Toch geef ik graag mee dat ik bij deze job wel nog niet het gevoel heb gehad dat ik extra vrije dagen tussen mijn vluchten of verlof nodig had, aangezien dit alles voor mij als vakantie aanvoelt! Zo zit je de ene week in Parijs en Sydney en de week erop in Moskou en Singapore. Ongelooflijk! Iedere maand dat we ons rooster krijgen, voelt dan ook als Kerstmis…

Sofie Gielen vertelt waarom ze stewardess werd - Flashmagazine

Wist je dat?

De meest indrukwekkende bestemmingen waar ik al naartoe ben gevlogen zijn Kaapstad, Singapore, Australië en Cebu in de Filipijnen!

Lees ook hoe Sofie het leven in Dubai ervaart. Volgende week maandag zet ze de voor-en nadelen van haar job op een rijtje en verklapt ze haar ervaringen met passagiers…

Stewardess Sofie Gielen - Flashmagazine