Na een bachelor in toegepaste informatica volgde Sören Rogiers nog een opleiding Digital Arts & Entertainment. Zijn passie was duidelijk. De verhuis naar München is dan ook voor een groot deel toe te schrijven aan z’n digitale liefde.

  • Leeftijd: 27 jaar
  • Uit: Stal (Beringen)
  • Woont in: München
  • Job: Physics programmer in game development
  • Hobby’s: Lezen, videospelletjes spelen en muurklimmen

Waarom heb jij het gezellige Limburg verlaten?

Tijdens mijn eerste bachelor heb ik mijn stage gedaan in Bournemouth in Engeland. Dat was mij zo goed bevallen dat ik zo snel mogelijk terug naar het buitenland wou. Ik heb het dan ook altijd interessant gevonden om andere culturen en landschappen te ontdekken. Daarnaast werd ik ook een beetje gedwongen om te verhuizen, omdat de sector voor game development niet heel groot is in België.

Hoe verliep de verhuis?

Die verliep best prima. Toch was het wel schrikken toen duidelijk werd dat de Duitsers enorm veel houden van papierwerk. Het was dan ook even wennen om met elk regeltje in orde te zijn. Daarnaast had ik bewust niet al te veel meegenomen en was ik van plan om zo goed als alles te kopen in München. Uiteraard was het moeilijk om iedereen achter te laten, maar dat hoort nu eenmaal bij de keuze die je maakt. Ik heb altijd de ambitie gehad om in het buitenland te wonen, dus hier en daar moeten er opofferingen gemaakt worden.

Wat was de grootste aanpassing?

In een stad zoals München staat niets stil, er is altijd iets te doen of te beleven. Het lijkt ook alsof hier alles sneller gaat. De mensen zijn supervriendelijk, maar het moet vooruitgaan. Bovendien wordt het openbaar vervoer in München gerekend tot een van de beste in Europa. Hier kan België dus nog iets van leren!

Kom je nog vaak naar België?

Ik doe mijn best om elke paar maanden eens naar huis te komen voor een weekend of een week.

Wat is dan je favoriete plekje?

Thuis, bij de grootmoeder. Ik ben opgegroeid bij mijn grootouders, dus heb altijd een zeer goede band met hen gehad. Als ik dan naar huis kom, ben ik verplicht om een extra rugzak mee te nemen, zodat mijn grootmoeder deze kan volsteken met eten en snoep. Zij denkt anders dat ik het niet ga redden…

INTERVIEW: Limburger in het buitenland – Sören Rogiers - Flashmagazine

Krijg je vaak bezoek van thuis?

Mijn ouders en zus proberen mij wel eens te bezoeken als het uitkomt, maar ik ga liever zelf naar huis. Vooral dan als het over mijn grootouders gaat, want zij zijn niet meer goed te been.

Wat mis je nu het meest in Limburg?

Niet zozeer Limburg, maar meer het eten van België. Een goede frituur is iets dat ik echt mis hier in München. Natuurlijk mis ik mijn familie ook! Zeker de eerste paar weken was het wennen. Maar ik wilde enorm graag andere culturen en landen ontdekken.

Wat zijn de verschillen/gelijkenissen met je huidige woonplaats en Limburg? 

Het grootste verschil met België is het landschap. Als ik hier op de juiste plek sta, en het weer zit een beetje mee, dan kan ik met gemak de Alpen zien. Daarnaast is het ook eenvoudig om te gaan skiën of snowboarden, want dat is maar een halfuurtje reizen met de trein of auto. Ook op gebied van eten kan ik niet klagen. Dat is zeer gelijkaardig met dat van België, enkel het bier is natuurlijk niet zo goed. Gelukkig verkopen ze ook Belgische bieren in de winkels!

INTERVIEW: Limburger in het buitenland – Sören Rogiers - Flashmagazine

Denk je ooit nog terug naar België te verhuizen?

Neen, waarschijnlijk niet. België heb ik dan ook al zo goed als volledig gezien en er zijn nog zoveel andere interessante landen om te wonen, zoals Scandinavië bijvoorbeeld.

Was de verhuis het waard? 

Jazeker, ik kijk er elke dag naar uit om te gaan werken! Ik heb het geluk gehad dat ik kon studeren zolang ik wou en nu een job heb die ik mijn heel leven wil uitoefenen. Mijn collega’s hebben ook ongeveer hetzelfde karakter als mij, dus wij zijn een hechte groep. Iets wat typisch is aan de industrie van het gamen, is dat de meeste mensen van verschillende landen komen. Hierdoor brengen wij veel tijd met elkaar door op het werk én daarbuiten.

Ben of ken jij een Limburger in het buitenland zoals Sören Rogiers die z’n ervaring wil delen? Twijfel niet en stuur snel een mailtje naar tine@intermedia.be!

Sören Rogiers is trouwens niet de enige Limburger in het buitenland! Benieuwd wie er nog zoal de stap waagden? Lees snel verder!