De zorgverleners in ons landje verdienen zeker een extra duwtje in de rug op dit moment. Benieuwd hoe jij hen kan bijstaan tijdens de coronacrisis?

Mentale ondersteuning

Een wit laken aan je huis hangen of met z’n allen applaudisseren voor de zorgverleners. Een mooi gebaar dat laat weten dat wij achter hen staan. Ken jij persoonlijk iemand die in de zorg werkt? Dan kan je hen ook eens in de bloemetjes zetten door een leuke vermelding op je sociale media bijvoorbeeld.

Steek de zorgverleners een hart onder de riem! - Flashmagazine

Zorg voor een verrassing

Heerlijke maaltijden, een lekkere traktatie of gewoon een handgeschreven briefje… Ga op zoek naar een manier waarop je hen even deze beproeving kan laten vergeten. Wel uitkijken dat je de maatregelen in acht neemt natuurlijk! Zo kan je het afzetten bij een bevriende zorgverlener en hem of haar het laten rondbrengen.

Steek de zorgverleners een hart onder de riem! - Flashmagazine

Steek de handen uit de mouwen

Toch is er ook een meer concrete manier om onze zorgverleners een hart onder de riem te steken tijdens hun strijd. Via het platform ‘wij helpen mee’ kan je beschermmateriaal aanbieden aan zij die er nood aan hebben. Je kan je trouwens ook als koerier aanmelden.

Steek de zorgverleners een hart onder de riem! - Flashmagazine

Kan jij thuiswerken, maar weet je niet goed hoe je dat het beste organiseert met je kinderen in de buurt? Wij geven je alvast enkele tips