Hoewel Facebook en Instagram nog steeds meedraaien, is de populaire app TikTok aan een heuse opmars bezig. Tegenwoordig zitten niet enkel jongeren op het medium, maar wagen ook volwassen zich aan de filmpjes. Maar wat is het nu eigenlijk? Wij leggen het uit.

Wat is TikTok

Origineel gestart als Musical.ly, waarbij het vooral de bedoeling was om te playbacken en een dansje uit te voeren op bestaande liedjes, lijkt TikTok nu veel meer op het oude Vine. Of je nu een dansje doet, een uitdaging aangaat of leuke tips deelt, het kan allemaal in een korte video van maximum 15 seconden. Daarop kunnen mensen dan reageren of het filmpje liken, zoals op andere sociale media.

TikTok overhaalt steeds meer gebruikers - Flashmagazine

Populaire Belgische TikTokkers

Met meer dan 2,5 miljoen volgers was Stien Edlund de eerste Belgische die carrière maakte op het platform. Tegenwoordig is er wel een nieuwe koningin met maar liefst 3,2 miljoen volgers. Celine Dept post vooral veel sportieve filmpjes die haar al geweldige samenwerkingen opleverde. Misschien ook maar eens proberen dus?

@stien_dd💙✌🏼💙♬ original sound – xx_xpired

@celinedeptBehind the scenes #tutorial 😱⚽️ Who wants to see the result 🙊 #foryou♬ Did Too Much – LLusion

Liever dat je kind zich met andere dingen bezighoudt? Dan zetten wij alvast de leukste vader-kindactiviteiten op een rijtje!