Is het deze keer aan jou om het kerstfeest te organiseren? Dan wil je vast en zeker de ideale gastvrouw of -heer zijn om je familie en/of vrienden van hun sokken te blazen. En dat is trouwens gemakkelijker dan je misschien zou denken! Wij helpen je alvast op de juiste weg om er gegarandeerd een geslaagd kerstfeest van te maken…

Je huis decoreren

Alles begint met je gasten in de juiste feeststemming te brengen. Zorg dat er doorheen het hele huis leuke aanwijzingen zijn naar kerst. Misschien zelfs op het toilet? Laat je gaan, maar hou het wel stijlvol. Kaarsjes en andere sfeerverlichting doen het altijd goed. Daarnaast is een mooi versierde kerstboom ook een must. Weet je niet welke soort je moet kiezen? Ook daar hebben wij aan gedacht! We bezorgen je namelijk met plezier een handig overzicht. En vergeet ten slotte niet om je tafel sfeervol aan te kleden.

Tips voor een geslaagd kerstfeest bij jou thuis - Flashmagazine

Muziek opzetten

Een streepje muziek zet meteen de juiste toon. Stel een playlist samen van de leukste kersthits of zoek er eentje online. Dat zorgt voor leuke achtergrondmuziek en houdt de sfeer er ook nog in als er even een stilte valt. Misschien kan je zelfs op voorhand vragen wat het favoriete kerstliedje van je bezoekers is en die erin mixen. Daar scoor jij zeker punten mee en het zorgt voor gespreksstof!

Tips voor een geslaagd kerstfeest bij jou thuis - Flashmagazine

Zorgen voor lekkers

De avond staat of valt natuurlijk met de lekkernijen die jij op tafel tovert. Want niet enkel de liefde van de man gaat door de maag, maar ook die van de vrouw. Extra punten als je zelf de hele menu voorziet, maar bestellen bij een traiteur is ook heerlijk en bespaart je heel wat moeite. Je gaat op de avond zelf al genoeg met andere dingen bezig zijn. Daarnaast kan je best net zoveel aandacht besteden aan de drankjes die je erbij gaat serveren. Steek op voorhand eens je licht op bij een wijnhandelaar in jouw buurt, maar voorzie zeker ook een alcoholvrije optie. Er is iemand die Bob moet zijn natuurlijk!

Tips voor een geslaagd kerstfeest bij jou thuis - Flashmagazine

De juiste outfit kiezen

Als je voor al de rest gezorgd hebt, blijft er enkel nog jouw look over. Je wil er vanzelfsprekend net zo stralend uitzien als de rest van je avond dat zal doen. Kies daarom voor een feestelijke make-up als dame, maar laat de lippenstift achterwege. Je wil toch gewoon kunnen genieten van al dat lekkers zonder je lippen de hele tijd te moeten bijwerken… Toch graag een kleurtje? Selecteer dan eentje waarvan je weet dat hij de hele avond blijft zitten. En dan is er nog je outfit. Hoewel er heel wat feestjurkjes op de markt zijn, zorg je er best gewoon voor dat je je comfortabel voelt. En dat kan perfect met bijvoorbeeld de gebreide jurken van Wenz. Bovendien houden ze je lekker warm én zien ze er nog eens stijlvol uit. Dat wordt een avond om nooit meer te vergeten!

Tips voor een geslaagd kerstfeest bij jou thuis - Flashmagazine