Dozen vol plezier

Meer dan 1 op 9 kinderen in Limburg leeft in armoede. Voor buitenstaanders is armoede vaak onzichtbaar. Maar voor kinderen uit kansarme gezinnen vaak een dwingende constante in hun dagdagelijks leven. Flash Magazine sprak met Mark Breemans van VZW ’t Kietelt over hun bijzonder mooie initiatief!

De verjaardag van je kind vieren zou iets vanzelfspre­kends moeten zijn. Voor kansarme gezinnen is dat niet altijd het geval. Gezinnen in armoede verbergen vaak hun situatie voor de buitenwereld omdat ze er niet graag mee te koop lopen. “Op school kan een kind niet verbergen dat hij/zij jarig is”, zegt Mark Breemans, ook gekend als kinderanimator Pappie Cool. Vragen als: “Wanneer trakteer je?” en “Wanneer is jouw feestje want ik mag toch ook komen?” hebben vaak als pijnlijk gevolg: “Als ik niet op jouw feestje mag komen, mag jij ook niet op mijn feestje komen”. Zo geraken ze nog meer geïsoleerd en worden ze opnieuw geconfronteerd met hun dagelijkse armoede.

“Met VZW ’t Kietelt stellen wij verjaardagsdozen samen voor Noord-Limburgse kinderen uit gezinnen in financiële moeilijkheden”, vertelt Mark. “Omdat wij de gezinsband willen versterken werken wij anoniem; het kind denkt dat de doos van de ouders komt.

Maandelijks worden deze dozen gemaakt en geleverd bij de OCMW‘s van de gemeentes uit de welzijnsregio Noord Limburg. Voor 2018 goed voor nagoeg 1000 blije gezichten die een onvergetelijke verjaardag kunnen vieren. In de verjaardagsdoos stoppen we alles voor een super feest: versiering voor een leuke feesttafel, cakemix en kaarsjes voor een lekkere verjaardagstaart, traktaties voor de klasgenootjes, … en een verjaardagscadeau twv. 20€.

“Wij hebben niet de illusie om mensen uit de armoede te helpen, maar wel uit hun sociaal isolement”, vertelt Mark.

Nu draait de vzw op giften van bedrijven, scholen, serviceclubs en organisaties. Wil je ons financieel ondersteunen of mee je schouders onder ons project steken? Stuur een mailtje naar mark@kietelt.be.

Meer info?

www.kietelt.be of volg ons op facebook.

DELEN