Als trendspotter ben ik constant bezig met wat de mens bezig houdt en wat de verwachtingen zijn naar de komende jaren toe. Graag licht ik jullie toe welke trend me echt opvalt en die trend zal hoogstwaarschijnlijk nog een tijdje meegaan…

Positieve vibes

Ja, je leest het goed. We hebben met zijn allen meer en meer nood aan positieve vibes. We gaan meer en meer de focus leggen op ons innerlijke welzijn en dat zal de komende jaren nog belangrijker worden.

Hoe dat komt?

Door de opkomende sociale media krijgt iedereen een stem, waarbij de diversiteit groter wordt op het vlak van kleur, afkomst en lichaamsidealen. We krijgen authentieke verhalen te horen die verder gaan dan enkel en alleen de buitenkant. We leren mensen echt kennen en ontdekken hun echte identiteit en levensverhaal.

Van globale crisissen tot een positieve oplossing

Ook mede door de globale crisissen waar we mee te maken hebben, hebben we met ons allen nood aan positieve vibes. Denk maar aan stress, ziektes en financiële tegenvallers. We zullen het niet de wereld uit kunnen helpen, maar we kunnen de focus wel herleggen.

Vanaf heden verplaatsen we dus de focus naar ons emotionele innerlijke welzijn. Een positieve levenstijl. Hoe voel je je? In welke mood zit je nu, en hoe kan deze geboost worden?

Yoga, personal coaches en zelfmeditatie. Het zijn termen die je de komende jaren nog veel meer zal horen.

Artificial intelligence

Nieuwe technologieën zoals artificial intelligence helpen hier een handje mee. Want ja hoor, wij zelf spelen een essentiële rol bij het ontwikkelen van een product op maat. Via een app geef je jouw voorkeuren aan, en een moodbooster wordt aangepast om jou weer een happy mood te bezorgen.

Kijk je even mee naar mijn moodboard met trendvoorspellingen voor de toekomst?

 

Katherina Kitsinis