De 27-jarige Whitley Isa uit Genk heeft al heel wat modellen voor haar lens gehad. En of het nu dames zijn die op straat tijdens Paris Fashion Week alles in de strijd gooien om ontdekt te worden of in een studio voor haar camera verschijnen, ze heeft een klik met hen allemaal. Ze gunt ons dan ook met plezier een blik in haar wereld.

In de maart editie van Flash, Puur & Ziezo Magazine vertelde Whitley Isa al of het moeilijk is om het te maken in de modewereld, verklapte ze haar meest gênante moment en gaf ze mee met welke modellen ze graag werkt.

Met welk merk / welke designer zou je graag eens samenwerken?

Chanel! Dat is een merk dat ik al bewonderde voordat ik specifiek met modefotografie begon. Ook een samenwerking met Thom Browne zie ik zitten. Ik hou van zijn aesthetic, zijn unieke twist op zakelijke kledij, uniformen en uniformiteit.

INTERVIEW: modefotograaf Whitley Isa aan het woord - Flashmagazine

Wat is een pose die altijd werkt?

Het model spontaan laten lachen.

INTERVIEW: modefotograaf Whitley Isa aan het woord - Flashmagazine

Ben je fan van filters?

Als die correct gebruikt worden, heb ik er geen probleem mee. Jammer genoeg is dat meestal niet het geval. Daarbij ben ik zeker geen fan als er een filter wordt gezet op een foto die ik gemaakt en bewerkt heb. Toch gebruik ik zelf ook wel een filter als ik foto’s maak met mijn smartphone.

INTERVIEW: modefotograaf Whitley Isa aan het woord - Flashmagazine

Waarmee moet je rekening houden bij elke foto?

De sfeer en/of emotie die je wilt vastleggen. Tijdens fotoshoots in studio of op locatie, bepaal ik het thema op voorhand en communiceer ik dit met het team (model, makeup artist en styliste). Tijdens de fashion weeks, waar ik de trends en street style vastleg, probeer ik, wanneer mogelijk, de persoon af te zonderen naar een plek zonder storende elementen of andere fotografen op de achtergrond.

INTERVIEW: modefotograaf Whitley Isa aan het woord - Flashmagazine

Ben jij ook fan van mode? Dan moet je deze weetjes zeker eens bekijken!