In deze moeilijke tijden moeten we elkaar zeker helpen. En ook jij kan je steentje bijdragen tijdens deze coronacrisis. Benieuwd hoe? Word een coronavrijwilliger met deze warme daden!

Strijd tegen eenzaamheid

Omdat iedereen binnen zit en afstand neemt van elkaar, zijn er veel eenzame mensen. Ouderen zijn een risicogroep voor het coronavirus en zullen dus sneller alleen zijn. Jij kan ze helpen, ook op afstand. Bel een buur, een vriend of een familielid op of hou een briefje voor het raam. Laat zien dat zij in deze moeilijke tijden niet alleen zijn! Er is ook een platform ontwikkeld waarop waarop alle Belgen eenvoudig kunnen zoeken naar het dichtstbijzijnde woonzorgcentrum om hun boodschappen, attenties en initiatieven over te brengen.

Word coronavrijwilliger

Boodschappen

Heb je een eenzame of oudere buur? Ken je iemand die niet makkelijk zelf boodschappen kan doen? Bied dan zeker jouw hulp aan! Vraag aan deze persoon om een boodschappenlijstje door te sturen en ga hiermee naar de winkel. Dit kan je ook doen als ze iets nodig hebben van de apotheker. Zet de boodschappen voor de deur en handel de betaling online af.

Word coronavrijwilliger

Tuin onderhouden

Dit is zeker iets voor de handige Harry’s onder ons! Door het mooie weer zullen namelijk heel wat mensen in hun tuin zitten. Vraag aan je buren of ze hulp nodig hebben met het onderhouden van hun tuin. Je doet er niet alleen een goede daad mee, maar je krijgt ook de nodige beweging! Fit blijven is trouwens niet enkel voor een coronavrijwilliger belangrijk tijdens deze crisis, maar voor iedereen. Daarom bezorgen wij je nog wat andere tips om dat vol te houden.

Word coronavrijwilliger