Carnaval is altijd heel gezellig, maar het kan je best duur komen te staan. Je kan de kosten gelukkig zelf drukken als je wat tijd en creativiteit bezit. Wij bieden je alvast de inspiratie om zelf aan de slag te gaan met de leukste zelfgemaakte carnavalskostuums.

Een duiker

Niets meer dan een spannende broek en trui in dezelfde kleur, twee plastic flessen, koordjes en wat plakband heb je nodig om dit originele kostuumpje te knutselen voor je kleine spruit. Een duikbril op het hoofdje en klaar!

carnavalskostuum zelf maken - Flashmagazine.be
©Pinterest

Een schaapje

Een oude fleece trui met kap is de basis voor dit kostuum. Heb je dit niet, dan kan je kiezen voor een muts. Het maken van deze outfit is kinderspel! Maak de balletjes katoen vast aan de trui met een lijmpistool. Knip de mouwen van de trui en draag eronder zwarte kleding. Nog een zwart stipje op de neus en je kapoen is helemaal carnavalproof!

carnavalskostuum zelf maken - Flashmagazine.be
©Pinterest

De crazy cat lady

Is je dochter zo’n fan van katjes dat ze de voorbij jaren een heuse pluchen kattencollectie heeft aangelegd? Heb jij even geluk, want je kan ze perfect gebruiken voor dit kostuum. Je maakt de beestjes vast aan een badjas en je hebt al het grootste deel van de outfit gemaakt. Afwerken kan je door te combineren met kat pantoffels of andere leuke accessoires.

carnavalskostuum zelf maken - Flashmagazine.be
©Pinterest

Een oude man

Geïnspireerd op de Pixar-film Up maak je dit kostuum eenvoudig zelf. Met een bruine broek, een grijze cardigan, een strikje en een brilletje tover je je kleine spruit om tot het personage van de bekende kinderfilm. Om het helemaal af te maken kan je wat ballonnetjes aan zijn broek vastmaken. Het wandelrekje knutsel je ook makkelijk zelf met wat buizen die je in een doe-het-zelfzaak ongetwijfeld vindt. Een tennisbal op de uiteindes en klaar is kees!

Inspiratie: zelfgemaakte carnavalskostuums - Flashmagazine.be
©Pratico-pratiques