In Limburg moet je niet lang zoeken om van een mooi uitzicht te kunnen genieten. Toerisme Limburg selecteerde deze 10 prachtige panorama’s die je zeker niet mag missen!

1. UITKIJKTOREN LOMMELSE SAHARA

In het noorden van Limburg ligt de Lommelse Sahara, een prachtig natuurgebied waar naaldbossen, zandvlakten en waterplassen elkaar afwisselen. Beklim de 30 meter hoge uitkijktoren en geniet van een weids uitzicht over de omgeving.

Uitkijktoren Lommelse Sahara

2. SKY LOUNGE BAR

Op de bovenste verdieping van het Radisson Blu Hotel in Hasselt kun je heerlijk relaxen na een dagje shoppen. Terwijl je geniet van een lekker drankje in de Sky Lounge bar, krijg je het uitzicht over de stad er gratis bij.

Sky Lounge Bar

3. CONNECTERRA

Het mooiste panorama van Vlaanderen, dat vind je in wandelgebied Connecterra in Nationaal Park Hoge Kempen (Maasmechelen). Drie van de vier terrils kun je beklimmen en geven je een onvergetelijk uitzicht over het omliggende landschap.

Connectera

4. REMERSDAAL

Het dorpje Remersdaal in de Voerstreek is met 287 meter het hoogste punt van Vlaanderen. De streek staat bekend om de glooiende weidelandschappen die tot aan de horizon reiken. Haal je fototoestel al maar boven!

Remersdaal

5. HEUVELSE HEIDE IN LOMMEL

Wat een magisch gevoel geeft het wanneer je uit het bos wandelt en in een paarse zee terechtkomt. In augustus en september bloeit de heide volop en veranderen de Limburgse heidegebieden in betoverende taferelen.

Heuvelse heide

6. UITKIJKTOREN DE WIJERS

De Wijers in Zonhoven is een uniek gebied met meer dan 1000 vijvers. Op de oever van één van die vijvers vind je een uitkijktoren die je tot 15 meter boven de grond brengt. De beloning is een mooi uitzicht over het vijvergebied.

7. BLOESEMS IN HASPENGOUW

Haspengouw in het voorjaar, dat zegt genoeg. Miljoenen bloesems kleuren het glooiende decor prachtig wit, rood en roze. Wandel of fiets van boomgaard naar boomgaard en laat je verleiden door de vergezichten.

8. STERRENPLEKJE BOLDERBERG

De top van de Bolderberg behoort met 60 meter tot de hoogste toppen van Limburg. Vanaf het sterrenplekje kijk je uit over het park, de vijvers en het kasteel van Terlaemen.

Sterrenplekje Bolderberg

9. ABDIJTOREN SINT-TRUIDEN

Na 196 trappen bereik je het platform op de top van de Abdijtoren. Vandaaruit heb je een zeer ver zicht op de stad en de streek. Bij helder weer kijk je zelfs helemaal naar Tongeren en Hasselt.

Abdijtoren Sint-Truiden

10. OUDSBERG

De Oudsberg in de Duinengordel te Meeuwen is de hoogste landduin van Vaanderen. Op 85 meter hoogte krijg je een prachtig panoramisch uitzicht voorgeschoteld. Je kan hier te voet, met de fiets en te paard doorheen.

De Oudsberg

Voor informatie vind je www.toerismelimburg.be

Of heb je liever zin in een mooie wandeling? Ontdek dan hier de wandelroute van de maand.