Dacht je dat de Disneyfilms allemaal op fantasie gebaseerd zijn? Fout! Disney haalde de inspiratie voor haar films vaak bij bestaande locaties. Ben je de pretparken wat beu, maar zit je nog vol met Disneyliefde? Bezoek dan zeker één van deze locaties!

Mont Saint-Michel in Normandië, Frankrijk

Je hoeft niet ver te reizen om een bestaande locatie te bezoeken. In Normandië vind je het kasteel waar Disney inspiratie vond voor het kasteel van Rapunzel.

©Metronieuws
©Metronieuws

Château de Chillon in Veytaux, Zwitserland

Fans van de Kleine Zeemeermin zullen dit kasteel herkennen als het stekje van prins Erik. Het is een prachtig bouwwerk dat één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Europa is.

©Metronieuws
©Metronieuws

Eguisheim in Frankrijk

Wil je je even voelen zoals Emma Watson? Bezoek dan het charmante dorpspleintje van Eguisheim. Een hele vakantie zal je er niet spenderen, maar het kan wel een leuke pitstop zijn wanneer je de Elzasstreek verkent.

©Metronieuws
©Metronieuws

Notre dame in Parijs, Frankrijk

Dat de Klokkenluider van de Notre Dame was gebaseerd op de Notre Dame in Parijs kon je misschien al wel raden. Het is één van de drukbezochtste locaties van de Franse hoofdstad.

©Metronieuws
©Metronieuws

Alcázar van Segovia, Spanje

In Spanje kan je de inspiratiebron vinden voor het kasteel in de Disneyfilm Sneeuwwitje. Het kasteel werd gebouwd op een bergtop in de elfde eeuw, maar werd sindsdien al enkele keren hersteld.

©Metronieuws
©Metronieuws