Ga je binnenkort de wijde, of minder wijde, wereld verkennen? Dan mag je deze 5 onmisbare apps zeker niet vergeten op je vakantie. Het bespaart je een hoop kopzorgen, zodat jij lekker kan genieten! 

Ga je buiten Europa op reis, dan is het verstandig om alle nuttige apps al op voorhand te installeren met je wifi-netwerk. Dat bespaart je een hoop extra kosten. Ben je dat vergeten? Dan kan je nog steeds op zoek gaan naar een gratis hotspot om je downloads toch te kunnen doen.

1. Google Translate

Ben je de lokale taal niet machtig, dan is Google Translate jouw redder in nood. Je kan een taal downloaden en deze later offline gebruiken om kosten te vermijden. Geen zin om de Chinese klanken uit te proberen? Dan kan je zelfs de app de vertaling laten voorlezen.5 onmisbare apps op vakantie - flashmagazine.be

2. Booking.com

De app Booking.com is dan weer erg handig wanneer je op roadtrip gaat en onderweg een nieuwe slaapplek wil vinden. De app rangschikt hotels naar de filter die jij kiest. Zo kan je de prijscategorie kiezen, recensies van andere gasten lezen, foto’s bekijken… Erg handig dus om het hotel van jouw dromen te vinden!

5 onmisbare apps op vakantie - flashmagazine.be

3. Uber

Ook Uber is een handige app die je toelaat om online een taxirit te vinden. Het kan je zelfs veel centjes besparen én het is soms zelfs een veiligere optie. Bovendien weet je op voorhand wat het ritje jou zal kosten, dus je komt niet voor verrassingen te staan bij het afrekenen. De app is bovendien gekoppeld aan je kredietkaart, waardoor je niet met cash geld hoeft rond te lopen.

5 onmisbare apps op vakantie - flashmagazine.be

4. Maps.me

De handige kaartenapp Maps.me gebruik je om je te oriënteren waar je maar wil. Of je nu in de stad bent of midden in de brousse, je vindt je weg wel met deze app. Dankzij de gedetailleerde kaart krijg je te zien waar op de kaart je bent én je kan plaatsen pinnen om later makkelijk terug te vinden. Bovendien heb je met deze gratis applicatie geen internetverbinding nodig om de kaarten te checken.

5 onmisbare apps op vakantie - flashmagazine.be

 

 

 

 

5. Trip Advisor

Trip Advisor geeft net zoals Booking.com de mogelijkheid om hotels te checken en reviews van klanten te lezen. Je kan hiermee dus een dubbelcheck doen om te kijken of het hotel wel echt oké is. Bovendien kan je ook foto’s bekijken die andere hotelgasten hebben gepost, en dus niet enkel de foto’s van het hotel zelf. Weet je niet wat er te doen is in de buurt van je verblijf of wil je de beste restaurantjes ontdekken? Dan helpt deze app je ook om activiteiten, bezienswaardigheden en eetgelegenheden te tonen.

5 onmisbare apps op vakantie - Flashmagazinee