Last van winterblues? Dan is een relaxvakantie naar Kroatië misschien wel de oplossing voor jou. Of je nu een voorkeur hebt voor wellness en spa, thermale baden of toch eerder voor yoga en meditatie: Kroatië is de bestemming bij uitstek om tot rust te komen. Wij geven je alvast vijf inspirerende tips voor wellnesservaringen in het veelzijdige Kroatië.

1. Kraljičina (Queen’s) Beach: koninklijke modderbehandeling

In de stad Nin vind je het langste zandstrand van Kroatië. Het 8 km lange Kraljičina Plaža, ofwel het Koninginnenstrand, heeft zijn naam niet gestolen. Je waant je werkelijk een koningin tijdens een behandeling met therapeutische modder, naar authentieke Romeinse traditie. De modder maakt je huid opnieuw gezond en babyzacht. Het uitzicht op de helderblauwe Adriatische Zee en het imposante Velebit gebergte maken de ervaring helemaal af.

5 unieke wellnesservaringen in Kroatië - Flashmagazine
© Aleksandar Gospic

2. Obonjan: ontspannend adult only eiland

Tijdens de zomermaanden ondergaat het onbewoonde eiland Obonjan, vlak voor de kust van Sibenik, een transformatie naar een heus adult only eiland. Een deel van het eiland wordt omgetoverd tot een feestparadijs, maar aan de andere kant vind je mooie glamping locaties. Deze worden omringd door pijnbomen en ze bieden er bovendien een ruim aanbod aan wellness- en meditatiemogelijkheden aan. Een ideale getaway voor wellnessliefhebbers dus.

5 unieke wellnesservaringen in Kroatië - Flashmagazine
© Stipe Surać

3. Vis: yoga op maat

Yoga is erg populair in Kroatië en je vindt het dan ook in zowat elke regio. Toch trekt het eiland Vis het voortouw. De rustgevende natuur, uitgestrekte stranden en relaxte levensstijl vormen hierbij het ideale decor voor een yogavakantie. Langs de kust bieden ze ook tal van yogacursussen aan. Balance yoga is bijvoorbeeld geschikt voor eender welk niveau. Wie al vertrouwd is met yoga en graag een nieuwe uitdaging aangaat, kan SUP yoga eens proberen. Dat zijn yogaoefeningen op een plank op het water.

5 unieke wellnesservaringen in Kroatië - Flashmagazine
© Zoran Jelaca

4. Zagorje: ultieme wellnessbestemming  

Op slechts 45 kilometer afstand van Zagreb richting de Sloveense grens ligt Zagorje. Dat betekent letterlijk ‘het land achter de heuvels’. En dat is niet gelogen, want de regio wordt getypeerd door een idyllisch, groen heuvellandschap. Tussen al dat groen vind je trouwens uitstekende spa- en wellnessresorts met water van nabijgelegen natuurlijke warmwaterbronnen. De heerlijke onderwatermassages zijn er dan ook populair. Zagorje is een ideale bestemming voor een volledige vakantie met luxe spa voorzieningen. Gewoon een dagje gaan zwemmen en ontspannen gaat natuurlijk ook.

5 unieke wellnesservaringen in Kroatië - Flashmagazine
© Renco Kosinozic

5. Opatija: de vijf elementen

Opatija werd in 1889 uitgeroepen tot het eerste spagebied aan de Adriatische Kust. Nu heeft bijna ieder hotel langs de prachtige Opatija Riviera een eigen wellnesscenter. Welbekend is de ‘Five Elements Wellness and Spa’. Die vind je in een aantal hotels langs de Opatija Riviera. Daar combineren ze de vijf elementen van de oude Chinese filosofie (water, aarde, vuur, hout en metaal) met moderne wellness-technieken. Ze doen dat onder andere met Finse sauna’s, Turkse baden, massage-douches, ijsfonteinen en onderwatermassages. Daarnaast geniet je er van de kilometerlange promenades langs de prachtige Adriatische kust, talrijke villa’s, palmbomen, cafes en restaurants.

5 unieke wellnesservaringen in Kroatië - Flashmagazine
© Aleksandar Gospic

Naast deze wellnesservaringen in Kroatië, heeft het land nog wat verborgen plekjes die de moeite waard zijn! Wij verklappen ze met plezier.

Bron: Toerisme Kroatië