Voordat je aan backpacking begint, moet je eerst voldoende voorkennis in je rugzak steken. Waar ga je naartoe? Wat neem je mee? Inentingen? Verzekeringen? Het is al snel een heel lijstje voor je richting verre bestemming trekt. De tips in een notendop. 

Waar naartoe?

Australië, Zuid-Amerika of toch Azië? In Midden-Amerika is Costa Rica een populaire en een relatief veilige bestemming. In Zuidoost-Azië is Thailand een goed startpunt. Australië is altijd een goed idee als eerste backpackbestemming. 

Backpacking voor beginners - Flashmagazine

Oriënteren 

Lees veel over je bestemming. Een voorbereid mens gaat beter op pad. Lonely Planet, ook wel de reizigersbijbel genoemd, is zeker een aanrader. Je vindt er de beste plaatsen, do’s en don’ts, en veel meer handigs. Must read leesvoer. 

Backpacking voor beginners - Flashmagazine

Vliegen 

De kans dat je moet vliegen, is zo goed als zeker. Kies een reisagentschap dat gespecialiseerd is in dit soort trips. Vraag veel aan je adviseur. Liever te veel dan te weinig. Je voorkennis bepaalt voor een groot stuk je reis. Denk aan je reisverzekering. Soms ook handig om je verzekeraar aan te spreken. Maar laat het vooral op je afkomen. Een wezenlijk onderdeel van backpacking. 

Backpacking voor beginners - Flashmagazine

Inentingen 

Informeer je bij je huisarts. Iedere bestemming schrijft verschillende vaccinaties voor. Je gezondheid is alles, ook op vakantie. Reserveer voldoende budget, want vaccinaties kosten algauw € 50 per stuk. Soms zijn tabletten ook nodig, bijvoorbeeld voor Malaria. 

Backpacking voor beginners - Flashmagazine

Inpakken 

Reis zo licht en compleet mogelijk. Geen extra kilo’s die je niet of nauwelijks nodig hebt. Het is een beetje ‘kill your darlings’. Wat je bent vergeten, kan je vaak gewoon ter plaatse kopen. Backpacken is heel basic reizen. Net daar zit de charme. 

Backpacking voor beginners - Flashmagazine

Reizen 

Iedereen moet het eens gedaan hebben, zegt men vaak. Je route wordt bepaald door de verhalen van andere backpackers. Bovendien word je er sociaal en zelfstandig van, en het is goed voor de algemene ontwikkeling. Je komt jezelf tegen en het stelt je in staat de dingen op een rijtje te zetten. Een cliché, maar zeer waar.

Backpacking voor beginners - Flashmagazine

Is je rugzak gepakt, maar moet je nog beslissen naar waar je reis gaat? Check dan de populairste bestemmingen voor deze zomer!