Nu reizen even niet meer mogelijk is, snak je misschien wel meer dan ooit naar zuiderse sferen… Gelukkig beleef je met deze tips een gezellige Italiaanse avond, gewoon thuis!

Een Toscaanse avond

Toscane, waar fijnproevers genieten van heerlijke gerechten en wijnliefhebbers niets tekortkomen… dat Toscane haal je op de volgende manier in huis.

Beleef een gezellige Italiaanse avond thuis - Flashmagazine
© Mythja

Tijdens de apero bekijk je de virtuele tentoonstellingen van de Galleria degli Uffizi in Firenze om wat cultuur op te snuiven. Voor de wijn en het gerecht van de avond vind je inspiratie in de reeks Toscaanse wijn voor beginners en Traditionele Toscaanse gerechten. Afsluiten doe je met de best bekeken film op de Italiaanse televisie: La vita è bella, grotendeels opgenomen in de historische binnenstad van het mooie Arezzo.

Beleef een gezellige Italiaanse avond thuis - Flashmagazine
© Anastasiia Guseva

Noord-Italiaanse avond

Een rondreis door het gevarieerde Noord-Italië vraagt uiteraard om een gevarieerde aanpak. De avond beginnen doe je met… Italiaanse bubbels uit de Franciacorta regio in Lombardia aan het Iseo meer. Om het romantisch te maken, bezoek je Venetië op virtuele wijze. Voor het hoofdgerecht trek je even naar het mooie Zuid-Tirol voor een typische aspergerisotto met gorgonzola en peren met een lekkere Pinot Grigio erbij.

Beleef een gezellige Italiaanse avond thuis - Flashmagazine
© www.southtyroleanqualityfood.com

Eindigen doe je met deel één van de prachtige film La meglio gioventù die zich grotendeels afspeelt in Turijn, maar ook in Rome, Toscane en Sicilië. Of wat denk je van een film van Fellini? De bekende filmmaker die net 100 jaar geleden geboren werd in Rimini.

Beleef een gezellige Italiaanse avond thuis - Flashmagazine
© Rudy Balasko

Een avondje Midden- en Zuid-Italië

Van Rome naar Sicilië, Sardinië en terug naar Rome, het kan bij je thuis. Om in de sfeer te komen, breng je een bezoek aan de Vaticaanse Musea via een virtuele toer. Voor de liefhebbers van finger food zijn er Siciliaanse Arancini: gevulde rijstballetjes die zijn bestrooid met paneermeel en vervolgens worden gefrituurd.

Beleef een gezellige Italiaanse avond thuis - Flashmagazine
© ChiccoDodiFC

Een wijn om te ontdekken is de Cannonau uit Sardinië. Het is het elixir van de lange levensduur, de wijn om honderd jaar te worden. Een soepele, robuuste wijn die perfect past bij wild. Daarnaast mixt hij ook goed met de sterke smaken van de Sardijnse keuken en kazen zoals Pecorino. Om de avond gezellig terug in Rome te eindigen, moet je kijken naar La Grande Bellezza. Deze Italiaanse dramafilm uit 2013 werd met prijzen overladen. Het boek ‘The great beauty of Rome’ navigeert bovendien door de locaties van de film. Een must dus voor diegenen die Rome met andere ogen willen zien en voor iedereen die fan is van de film!

Beleef een gezellige Italiaanse avond thuis - Flashmagazine
© dalib0r

Toch op vakantie deze zomer? Dan is dit de ideale vakantiebestemming!

Bron: Toerisme Italië