Ga je binnenkort de skipiste onveilig maken? Dan ben je maar best goed voorbereid. Je valies verstandig inpakken is dan ook de eerste stap. Met deze checklist vertrek je met een gerust hart op skireis.

Een gewaarschuwd man is er twee waard. Je wil toch niet op de skipiste verschijnen zonder handschoenen? Of jezelf een hernia tillen door een valies vol met onnodige prullaria. Daarom deze handige checklist van dingen die je zeker moet meenemen wanneer je naar besneeuwde oorden afzakt.

Warme kleding

Laat je niet verrassen door de koude en de nattigheid. Daarom kleed je je het best in laagjes. Draag een ademend ondergoed om je zweet af te voeren gevolgd door een isolerend laagje dat de warmte rond je lichaam vasthoudt. Hierover draag je een waterafstotende skijas die jou beschermt tegen nattigheid en wind.

Je materiaal

Heb je zelf al wat materiaal gekocht? Vergeet het dan zeker niet mee te brengen. Je ski-uitrusting en een rugzakje zijn de basics. Ben je een echte durfal die wel een freeride de baas kan? Pak dan zeker ook een lawinepieper,  een sneeuwschop, een sonde en een fluitje mee. Want… safety first!

Ik ga op skireis en ik neem mee... - Flashmagazine.be

Toiletartikelen

Het zonnetje kan ook fel van de partij zijn in de sneeuwgebieden. Stop dus zeker een zonnecrème in je toiletzak, net zoals een lippenbalsem met een UV-bescherming.

Reisapotheek

Niets vervelender dan onwel werden op vakantie. Zalfjes voor spierpijn, zuigtabletjes voor een zere keel… stop het zeker allemaal in je koffer. Neem je dagelijks medicijnen? Vergeet deze dan ook niet mee in je reisapotheek te stoppen.

Extraatjes

Met een GoPro of een album met je favoriete après-skinummertjes ga je ongetwijfeld een hoop plezier beleven. Neem dus zeker jouw favoriete gadgets mee!

Als je deze checklist voor je skireis hebt afgevinkt, is het enkel nog een kwestie van de juiste skipiste vinden. Sta jij liever snel op de latten? Dan zijn deze stortski opties iets voor jou!