We dromen weer volop van de leuke bestemmingen. En dan is een citytripje leuk meegenomen. Als je een paar dagen op overschot hebt, kom je al ruim toe. De volgende bestemmingen liggen immers op een paar uurtjes vliegen. Kriebelt het al om een van deze citytrips voor het najaar te boeken?

Venetië

Citytrips voor het najaar: nog mooier in de herfst - Flashmagazine

‘De stad van de liefde’ wordt deze Italiaanse parel genoemd. Toegeven, het is een zeer toeristische stad die overspoeld wordt door kijklustigen. Maar doe je dat in laagseizoen, in de herfst bijvoorbeeld, is alles veel rustiger. De temperatuur speelt ook in je voordeel. Niemand schuifelt graag door straatjes bij 38°C. Dan is lanterfanten bij aangename herfstwaarden van 25°C veel leuker. Bovendien geeft Venetië altijd garantie op een zalige Indian summer. Meer zuurstof, minder volk, superromantisch.

Ljubljana

Citytrips voor het najaar: nog mooier in de herfst - Flashmagazine

De Sloveense stad hult zich in de herfst helemaal in herfsttinten. Alle stadsparken, en dat zijn er wel wat, verkleuren in warme kleuren. Het oude centrum is een echte must om te bezoeken. Je eet er lekker. De temperatuur is in de herfst ook wat draaglijker. Laat je varen op de mooie kanalen die de stad rijk is. Een locatie die enorm in de lift van de citytripper zit, maar toch nog exclusief genoeg is om geen overgrote massa’s te moeten verwerken. 

Granada

Citytrips voor het najaar: nog mooier in de herfst - Flashmagazine

De knappe Moorse stad Granada vind je in het zuiden van Spanje. De zomers zijn er warm, maar de herfsten geven je genoeg zuurstof om op ontdekkingstocht te gaan in deze Spaanse parel. Ideaal voor een vakantie net buiten het seizoen. En dan is het najaar perfect. Een aangename 25°C drijft je doorheen de oergezellige straatjes. De golven van heerlijke geuren leiden je naar de lekkerste eetplekjes die je maar voor de geest kunt halen. Echt authentiek genieten.

Naast deze citytrips voor het najaar, is een reisje naar Berlijn ook altijd een goed idee! Wij vertellen je waarom.