Profiteer van een schitterende cruise vol luxe en geniet tegelijkertijd van de prachtige natuur van Zuid-Amerika. Reisorganisator De Blauwe Vogel neemt je 19 dagen mee op ontdekking!

Hoogtepunt: Kaap Hoorn

Een unieke vaarroute brengt je langs Chili, Argentinië, Ushuaia, Uruguay en de adembenemende Chileense fjorden. Maar het hoogtepunt van je reis wordt ongetwijfeld Kaap Hoorn. Elke ervaren cruisereiziger droomt ervan er ooit eens langs te varen. Dit natuurgebied is werkelijk indrukwekkend! Het unieke ecosysteem met prachtige fauna en flora wordt beschermd door UNESCO. Hier zit je in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika, Vuurland om precies te zijn. Dit gebied wordt terecht ‘het einde van de wereld’ genoemd, want de Kaap is volledig kaal en het enige wat je hier vindt is een kleine bemande post bestaande uit een vuurtoren, een kapel, een woonhuis en schuur.

Cruise langs het beste van Zuid-Amerika - Flashmagazine

Hier komen ook de Atlantische en Stille Oceaan samen. Dat maakt dat rond de Kaap varen niet altijd even vanzelfsprekend is. De ene keer is de zee kalm, maar meestal staat hier een wind die al menig zeiler heeft verrast. De Albatros, het monument op Kaap Hoorn, eert de zeilers die sinds het begin van de 19de eeuw zijn omgekomen bij het rondvaren van de Kaap.

Schip om u tegen te zeggen

Gelukkig heeft het zeer stijlvolle cruiseschip van Celebrity Cruises geen problemen om je veilig rond te varen. Deze cruiserederij wordt beschouwd als de beste ter wereld in de categorie van grote schepen. De 5-sterren Celebrity Eclipse is zelfs een beleving op zich! Zo is het bijvoorbeeld het enige type cruiseschip met een echt grasperk op het hoogste dek en geniet je van heel wat leuke activiteiten: neem een duikje in het zwembad, speel een partijtje golf of laat je verwennen in de wellness.

Cruise langs het beste van Zuid-Amerika - Flashmagazine
©De Blauwe Vogel

Daarnaast profiteer je van één van de beste culinaire ervaringen op zee dankzij de dagverse producten klaargemaakt door de beste chefs. Eén ding is alvast zeker: aan boord van dit zeer stijlvolle schip beleef je vast en zeker een adembenemende tijd.

©De Blauwe Vogel

Op ontdekking aan wal

Santiago, Chili

Maar ook aan land is er heel wat te beleven. Wat dacht je van een bezoekje aan Santiago, de hoofdstad van Chili? Het historische centrum van deze stad is bijzonder mooi met prachtige 19e-eeuwse neoclassicistische architectuur en kronkelige zijstraatjes met gebouwen in art deco, neogotiek en koloniale stijl.

Santiago ligt aan de Mapocho rivier en is omringd door een aantal groene heuvels. Je kan het Andesgebergte overal zien vanuit de stad die in de centrale vallei van Chili ligt. Dit gebied heeft een aangenaam klimaat dat zich uitstekend leent tot het kweken van druiven en groenten. Het gebied ten zuiden van Santiago wordt ook wel eens ‘de Tuin van Chili’ genoemd.

Cruise langs het beste van Zuid-Amerika - Flashmagazine

Puerto Montt, Chili

Het havenstadje Puerto Montt is grotendeels afhankelijk van de visvangst. De kleurrijke vissersbootjes die je hier overal ziet, zijn daar het bewijs van. Hier vind je vele zalmboerderijen.

In de kleine gemeenschappen langs het water ontdek je de oude tradities van de indianenstammen. De eerste migranten gaven de dorpjes een Beiers aanzicht met huizen in vakwerkstijl. De landschappen hier zijn onbeschrijflijk mooi: oneindige bossen, helderblauwe meren, vulkanen met sneeuw bedekte toppen en het Andesgebergte.

Cruise langs het beste van Zuid-Amerika - Flashmagazine

Punta Arenas, Chili

Zuid-Amerika is duidelijk niet alleen maar tropische regenwouden. In dit deel vind je statige bergen, mooie nationale parken, uitgestrekte ijsvelden en gletsjers.

Punta Arenas ligt bij het zuidelijkste puntje van Chili, bij de Straat Magellaan. Deze havenstad is een plek vol karakter en tegelijk erg vrolijk door de gekleurde huizen, romantische parken en een rijke geschiedenis. Aanrader is een bezoek aan de pinguïn kolonies van Seno Otway.

Cruise langs het beste van Zuid-Amerika - Flashmagazine

Cruise langs het beste van Zuid-Amerika - Flashmagazine

Ushuaia, Argentinië

Ushuaia is de meest zuidelijke stad op aarde en onderdeel van de provincie Vuurland (Tierra del Fuego). De stad staat bekend als het einde van de wereld door zijn ligging. Van hieruit vertrekken vele expeditie cruises die de laatste jaren enorm populair geworden zijn. Daardoor maakt de stad Ushuaia een enorme groei mee.

Het oude centrum heeft een gezellige winkelstraat met souvenirwinkeltjes, verschillende musea en een mooi gemeentehuis uit 1903. Zeker het bezoeken waard. Van hieruit vertrekken ook vele dagexcursies o.a. naar het Nationaal Park Tierra del Fuego.

Cruise langs het beste van Zuid-Amerika - Flashmagazine

Puerto Madryn, Argentinië

Puerto Madryn heeft een hele andere uitstraling dan de zuidelijke plaatsen, alleen al door het milde klimaat. Het centrum is levendig en vol gezellige restaurants en eetcafeetjes waar je heerlijk kunt genieten van verschillende visspecialiteiten. Op de lange, brede boulevard en op het strand is het heerlijk uitwaaien of zonnen.

Ook zijn er diverse terrasjes met uitzicht op zee en de vissershaven aan het einde van de lange houten pier. Puerto Madryn is een goede uitvalsbasis om Peninsula Valdés te ontdekken. Dit schiereiland is gekend voor zijn vele walvissen die langs de kust zwemmen.

Cruise langs het beste van Zuid-Amerika - Flashmagazine

Punta Del Este, Uruguay

Dit kuststadje is het Saint-Tropez van Zuid-Amerika. Het is het terrein van iedereen die rijk en beroemd is en mag onder zijn trouwe bezoekers o.a. Antonio Banderas en Tony Curtis rekenen.

Dit oostelijke stukje land dat de scheiding vormt tussen de Atlantische Oceaan en Río de la Plata legde een lange weg af sinds zijn begindagen als het kleine vissersdorpje van Cabo Santa María. Door de kilometerslange prachtige stranden, luxueuze hotels, restaurants en het bruisende nachtleven staat Punta Del Este wereldwijd bekend als een schilderachtig vakantieoord.

Cruise langs het beste van Zuid-Amerika - Flashmagazine

Montevideo, Uruguay

Montevideo is de hoofdstad van Uruguay. Het is een hippe en zelfverzekerde stad en kent een rijk bouwkundig en cultureel erfgoed waaronder de Tango en de Candombe. Verspreid tussen de oude huizen en geplaveide straten vind je bizarre (en veelal gratis) musea en galerijen met als blikvanger de glorieuze Mercado del Puerto.

Een goede plek om een wandeltocht rond de Ciudad Via (oude markt) te beginnen, is de Puerta de la Ciudadela, daterend uit 1746. Dit is de originele locatie van de Citadel Montevideo op het Plaza Independencia die de opkomst van Uruguay als soevereine natie herdenkt.

Cruise langs het beste van Zuid-Amerika - Flashmagazine

Buenos Aires, Argentinië

De ontzettend grote stad Buenos Aires ligt in Argentinië. Net zoals steden zoals New York is Buenos Aires ook opgedeeld in blokken. Dit maakt het iets overzichtelijker om er de weg te vinden. Naast het drukke stadsleven waarbij je ontelbaar veel historische en monumentale gebouwen en standbeelden kunt bekijken, zijn er ook veel groene zones.

Verken de stad vanaf het met palmbomen bezaaide Avenida de Mayo om daarna door te wandelen naar Plaza del Congreso waar zich het Congreso Nacional gebouw zich bevindt, de zetel van het nationale parlement. Mis zeker het beroemde Casa Rosada niet, een typische Argentijnse mix van Franse en Italiaanse renaissancestijlen.

Cruise langs het beste van Zuid-Amerika - Flashmagazine

19 dagen plezier

Ben jij helemaal overtuigd en wil je graag meegaan? Breng dan een bezoekje aan de themadag op 5 mei om 11u in Oostende of ontdek alle info op de website!