Een vijver vol eenden, een stal met geiten, grazende paarden of ezels in de wei,… Kortom, een kinderboerderij is een échte belevenis voor je kinderen. Ontdek samen van kortbij welk geluid de kip, het varken en alle andere boerderijdieren maken. Wat dacht je ervan om dit weekend eens naar één van deze Limburgse kinderboerderijen te gaan. Een beestig leuk idee vinden wij!

1 – Kinderboerderij Pietersheim – Lanaken

Trek naar domein Pietersheim voor een dag boordevol plezier met het hele gezin. Combineer een bezoek aan de Waterburcht of een wandeling in Nationaal Park Hoge Kempen met een kijkje op de kinderboerderij. Je ontdekt er de meest uiteenlopende dieren zoals een boerenpaard, pony, koeien, schapen, geiten, herten, ezels, konijnen, pluimvee,… Het is bijna een dierentuin!

Een visite aan de biologische- en/of kruidentuin is ook zeker de moeite waard! Net zoals Het Huis van Lotte & Giel, waar konijn Lotte en haan Giel vertellen over hun dierenvriendjes. Nog energie over? Dan leef je je lekker uit op de speeltuin, die ook toegankelijk is voor kinderen met een handicap. Ouders kunnen van op het terras van de cafetaria zien hoe hun kinderen zich amuseren.

Meer info

2 – Kinderboerderij Franciscushof – Neerpelt

Als er twee dingen zijn die altijd werken bij kinderen dan zijn het ijsjes en pony’s. Toevallig vind je in Franciscushof beide! Het is namelijk een ijssalon en kinderboerderij ineen. Op het erf racen met een gocart of ouderwets tikkertje spelen, het kan allemaal. Als de ezels, ganzen, pauwen, konijnen en hangbuikzwijnen niet meer interessant zijn, is het tijd voor een ponyritje. Na het borstelen volgt er onder begeleiding een tocht door het bos. Plezier gegarandeerd! Deze tochtjes kan je best wel op voorhand reserveren.

Meer info

3 – Kinderboerderij domein Kiewit – Hasselt

Je streelt konijnen, aait geitjes, kruipt achterop de tractor of reserveert een huifkar voor een onvergetelijke rit. Naast een bezoek aan de kinderboerderij kan je in de speelhoek en het speelbos heerlijk ravotten. Beter nog, je kan een bezoek aan deze kinderboerderij combineren met een buggyvriendelijke wandeling van 2 km!

Op zondagnamiddag ontdek je in de bijenhal alles wat er maar te leren valt over deze bijzondere beestjes. Tijdens weekdagen kan je je dan weer uitleven met het boerderijspel dat geschikt is voor verschillende leeftijden.

Meer info

4 – De Breugelhoeve – Peer

De Breugelhoeve is een fantastische speel- en belevingstuin en knuffelboerderij in één. De openluchtspeeltuin zet je aan tot klimmen, klauteren, schommelen, spelen met water, glijden, zwieren en wipwappen. De kleinste bezoekertjes kunnen zich veilig amuseren dicht bij het terras op een aparte speelplek.

Op de dierenboerderij maak je kennis met de nieuwste inwoners van Peer: schattige varkens, geitjes, schaapjes, cavia’s, konijntjes, kippen, kleine pony’s,… Dat wordt volop knuffelen en aaien. Een ritje met de pony kan ook of doe mee met de Boerentoer, een interactieve wandeling van 4 km met iPad door het prachtige gebied rond de Breugelhoeve.

Meer info

5 – Ezelwandelingen – Overpelt

Nog nooit met een ezel op stap geweest? Dan is dit jouw kans om op een unieke wijze de bosrijke omgeving van Bosland te verkennen met een ezel als gids. Deze langoren geven je een andere kijk op de wandeling. Bovendien dragen ze ook met plezier de picknick mee. Na afloop kan je heerlijk nagenieten van ambachtelijk schepijs.

Door het succes van de wandelingen werd er besloten om ook lichtgewicht-rolwagens aan te bieden die voortgetrokken kunnen worden door de ezels. Zo is het voor iedereen mogelijk om te genieten van deze unieke ervaring. Durf jij de uitdaging aan?

Meer info

 

6 – De alpacaboerderij – Bocholt

Bij de Alpacaboerderij zijn alpaca’s een echte passie. Wil je wat meer leren over het kleine neefje van de lama of ben je gewoon op zoek naar een gezellige en actieve uitstap? Dan moet je bij de Alpacaboerderij zijn.

Een rondleiding voor een grote groep, een leuke speurtocht met het gezin of een toffe activiteit voor een uitje met jouw vereniging, alles is mogelijk.

Meer info

Ontdek de artikels van onze guesteditor John & Hanneke van de alpacaboerderij.

www.toerismelimburg.be