Ben je een pretparkfanaat in hart en nieren? Dan ken jij de Belgische achtbanen waarschijnlijk als je broekzak. Moest dat niet het geval zijn, lees dan snel verder! Want wij zochten de leukste rollercoasters voor je uit. 

Plopsaland De Panne

Voor een ritje in de rollercoaster Anubis The Ride moet je afzakken naar Plopsaland De Panne. Deze achtbaan haalt in twee seconden een snelheid van wel 90 km/uur. Bezoek daarnaast ook de achtbaan Heidi The Ride. Een rollercoaster die zeker ook de moeite waard is, want deze houten achtbaan haalt een snelheid tot wel 70 km/uur en werd al bekroond tot ‘Beste Nieuwe Achtbaan van Europa’. Zeker uitproberen dus!

Walibi

Maar ook bij onze zuiderburen in Wallonië zijn amusante achtbanen te vinden in het pretpark Walibi. Psyké Underground en Weerwolf zijn enkele van de trekpleisters van het park.

Bobbejaanland

In de Antwerpse Kempen ligt dan weer het leuke pretpark Bobbejaanland, waar je een ritje kan maken in de achtbaan Typhoon. Het treintje klimt steil omhoog om daarna even steil terug naar beneden te vallen. Of ga in de nieuwe Fury tijdens een 830 m lange vlucht draak Fogo te lijf. Reis naar een hoogte van 43 m en wees de draak te snel af wanneer je met een snelheid van 106,6 km/uur voorbij raast.

Kippenvelmomenten verzekerd met deze coole achtbanen!

Geen fan van al dat grof geschut? Dan is railbiken misschien meer jouw ding! Ver hoef je er niet voor te reizen, want je kan het gewoon in Limburg doen.