Een heerlijk verlengd weekend staat voor onze deur. Trek er eens met het hele gezin op uit en kies voor een leuke activiteit. Speciaal voor jullie somt Toerisme Limburg de leukste activiteiten in Limburg op. Wat dacht je van een bezoekje aan een kasteel? Of ga samen naar de speeltuin…

1 – Speeltuin Bokrijk

Openluchtspeeltuin Bokrijk

De openluchtspeeltuin van Bokrijk is een festijn voor groot en klein, en onder andere dankzij de opdeling in zones nu nog veiliger. De allerkleinsten leven zich uit in het kleuterkinderdorp (tot 8 jaar), een miniversie van het Openluchtmuseum. Hier zorgen speeltuigen in de vorm van boerderijdieren, een windmolen en een zandtaartjesoven voor uren speelplezier. Voor kinderen met een handicap zijn er aangepaste toestellen voorzien. Voor een kleine bijdrage beleeft elk kind plezier met de miniauto’s en minigolf. De oudere durvers kunnen zich uitleven in het natuurlijk avonturenparcours. Stoerder dan Indiana Jones of Lara Croft? Dan is het hindernissentraject een niet te missen attractie. Grote keien, touwconstructies, boomstammetjes, balken en een brandweerpaal om naar beneden te glijden. Na al deze behendige klimacties zijn de watertoestellen voor onze helden nu een welkome verfrissing. De mysterieuze ervaring in het dode-bomen-bos of het blote-voeten-parcours maakt het avontuur compleet.

Toegang tot het park is gratis. Voor de mini-auto’s en mini-golf betaal je een kleine bijdrage.

 

2 – Zwembad Aquadroom, Maaseik

Aquadroom zwembad

Een dagje zwemmen is altijd een goed idee! Geniet van de schitterend ingerichte plons- en ontspanningsbaden en de sportievelingen kunnen een buikje nemen in het wedstrijdbad. Ook voor de avontuurlijk aangelegde bezoekers is er wat wils – de twee fantastische glijbanen, de ene nog spectaculairder dan de ander.

 

3 – Kasteeldomein Nieuwenhoven

Kasteel Nieuwenhoven

Kastelen, ze blijven indrukwekkend. Toch? Dit kasteel, dat zich in een 18de eeuws park bevindt, staat reeds vanaf de 13de eeuw in de kronieken vermeld als zomerverblijf van de abdij van Sint-Truiden. Geregeld zijn er tentoonstellingen, begeleide bezoeken en boeiende workshops. De perfecte uitstap voor jong en oud.

Geniet van de gratis historische rondleidingen over 1000 jaar Kasteel Nieuwenhoven. Elke zondag (en feestdagen) om 11 u. van eind maart tot en met 1 november. Aanmelden in het streekcafé van het kasteel.

 

4 – Speeltuin Pietersheim, Lanaken

Domein Pietersheim

Heerlijk ravotten in de speeltuin en na het rond kuieren op de boerderij kunnen de kinderen naar hartenlust spelen in de grote, vernieuwde speeltuin. Diverse speeltuigen werden aangepast voor kinderen met een handicap. Een pad doorkruist de hele speeltuin waardoor diverse speeltuigen makkelijk bereikbaar worden voor kinderen in een rolstoel. Tijdens zonnige dagen is de waterpartij een ware uitnodiging voor lekker plensplezier. Ouders kunnen hun kinderen makkelijk gadeslaan van op het ruime terras van het cafetaria.

5 – Binnenspeeltuin Alles Kids, Kinrooi

Alles Kids

Jouw kids zullen een geweldige namiddag beleven in deze binnenspeeltuin. Een waar speelparadijs voor kinderen van 1 tot 10 jaar boordevol speeltuigen die pretlichtjes in hun ogen toveren.

 

6 – Kikmolen, Maasmechelen

Kikmolen Maasmechelen

Misschien is het nu nog wat fris om te gaan zwemmen. Maar wanneer de temperatuur het toelaat moet je zeker eens een bezoekje brengen aan dit recreatief openluchtnatuurbad. Ontspan je op een domein van 2,7 hectare en leef je uit op de twee glijbanen. De grootste is maar liefst 78 meter lang. Het ondiepe natuurbad is uitermate geschikt voor kinderen. Er is ook een apart kinderbad en speeltuin. Relaxen en zonnen kan op de ligweide. Een top namiddag gegarandeerd!

 

7 – Recreatiepark Jomoco, Lanaken

Jomoco Park activiteiten

Dit chalet-en recreatiepark is 36 ha groot. Het ligt in een zeer bosrijke omgeving aan de rand van Lanaken. Het kampeerverblijfpark is zeer ruim van opzet. Op de kavels, van minimaal 300 m² en maximaal 500 m², staan mooie chalets in diverse uitvoeringen waar je, in alle stilte en rust, kunt genieten van de natuur. Jocomo beschikt over een taverne en frituur, een zwembad met terras en poolbar, een kinderbad, een natuurspeelvijver, een visvijver, een tennisbaan, een petanquebaan, een taverne, een speeltuin, speel-en sportterreinen, trekkersplaatsen en trekkershutten.

Het zwembad en kinderbad, met gratis te gebruiken ligbedjes, zijn in juli en augustus open van 10 – 19 u.

 

8- Kelchterhoef De Plas, Houthalen-Helchteren

Kelchterhoef

Kelchterhoef wordt vaak geassocieerd met water. Terecht, want recreatiepark ‘De Plas’, met zijn zwemvijver van 20 ha en het zandstrand met afgebakende zwemzone, heeft alles voor een daguitstap vol zwemplezier met het hele gezin.

9 – Recreatiedomein De Merel, Leopoldsburg

Zwemmen in het zwembad of je uitleven in de speeltuin die de zintuigen prikkelt. Een uitstapje naar dit recreatiedomein is altijd een goed idee!

 

10 – Stedelijke speeltuin Dol-fijn, Lommel

Dol-fijn speeltuin

Vrijwel uniek in Vlaanderen is het domein waar een schitterend sportcentrum met talloze sportterreinen, een prachtige speeltuin, skatepark,evenementenhal De Soeverein, het stedelijk zwembad en de sporthal, natuurgebied De Sahara en de Voetgangersbrug in een groene en bosrijke omgeving vlak bij mekaar liggen.

 

11 – Recreatiedomein Scoutsralley, Neerpelt 

Scoutsrally

Een bezoekje aan deze mooie, moderne speeltuin is altijd een goed idee. Geniet met de hele familie van verschillende activiteiten. Een wedstrijdje minigolf bijvoorbeeld. Of klets wat bij in de gezellige cafetaria in de bosrijke omgeving met groot buitenterras. Ook een bezoekje aan het dierenpark met reeën, geitjes, ganzen, eenden en konijntjes is altijd een goed idee.

 

12 – Openluchtzwembad Maupertuus, Wellen

Dagje zwemmen? Dit recreatiedomein pakt uit met een openluchtnatuurbad met schuifaf, een speeltuin, en een gezellige cafetaria. Perfect voor een gezellige zomerse namiddag!

 

13 – Speeltuin ‘De speelplaneet’, Genk

De speelplaneet

In deze nagelnieuwe speeltuin waan je je tussen de sterren en planeten. De spannendste speeltuigen staan in een grote cirkel en doen je zweven van plezier. Een spetterend speelfestijn voor iedereen, ook voor kleine astronauten.

 

14 – Speelvillage, Maasmechelen

Speelvillage

Slecht weer? Dat is vanaf nu geen enkel probleem meer. Breng een bezoekje aan deze binnenspeeltuin en geniet van een hele namiddag speelplezier!

 

15 – Overdekt zwembad Prinsenpark

Zwembad Prinsenpark

Of je nu rustig baantjes wilt trekken of liever gebruik wilt maken van het recreatief spelmateriaal. Het kan allemaal in het overdekt zwembad van Prinsenpark.

 

16 – Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Hasselt

Een bezoekje aan een pretpark. Altijd een goed idee! Plopsa Indoor Hasselt telt 25 spectaculaire en veilige attracties en is maar liefst twee voetbalvelden groot! Hier beleven de kleinsten hun eerste grote avonturen, terwijl mama, papa en de rest van de familie lekker meedoen of even uitblazen in het Studio 100 Café of op het ruime buitenterras.

 

17 – Speeltuin Breugelhoeve, Peer

Wie echt eens een gezellige namiddag wilt beleven, moet een bezoekje brengen aan de Breugelhoeve. Hier vind je een fantastische speel- en belevingstuin en een knuffelboerderij. Op de speeltuin kan je klimmen, klauteren, schommelen, spelen met water, glijden, zwieren, wipwappen, … en op de knuffelboerderij kan je al die schattige diertjes knuffelen. Maak er kennis met de geitjes, schaapjes, cavia’s, konijntjes, kleine pony’s, …

 

18 – Annoj binnenspeeltuin, Maaseik

Annoj binnenspeeltuin, Maaseik

Slecht weer kan ook fijn zijn. Breng met het hele gezin een bezoekje aan deze binnenspeeltuin met cafetaria en lounge gedeelte.

 

19 – Lang en gelukkig, Heusden-Zolder

Een zinrijk, feeëriek trefpunt voor al wie houdt van sprookjes, beestjes, gerecycleerde dingen, en ambachtelijk Italiaans schepijs. Maak kennis met stoere trekpaarden of Gaston, de ezel. Angelo organiseert regelmatig leuke workshops en muzikale optredens.

 

20 – Speelzone Dommelvallei, Overpelt

Wil je je echt eens uitleven? Dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan deze nieuwe speelzone in Neerpelt. Hier kan je klimmen en klauteren, sleuren met takken, je evenwicht oefenen op boomstammen, kliederen met modder en nog héél veel meer!

 

21 – De Bosuil, Neerpelt

Laat de kinderen eens een namiddagje ravotten in deze grote moderne speeltuin met apart ingerichte peutertuin voor de kleintjes. Dat is dus dolle pret gegarandeerd!

Dit is nog maar een korte opsomming van enkele leuke activiteiten in Limburg. We vergeten hoogstwaarschijnlijk nog enkele leuke trekpleisters in onze fantastische provincie. Ga je liever echt de natuur in? Kies dan voor een mooie wandeling. Hier ontdek je de mooiste wandelingen van Limburg!