Het seizoen van de bierfestivals is weer aangebroken. Hoewel elk jaar ruim zes miljoen mensen op het legendarische Oktoberfest in München afkomen, vinden er ook op veel andere plekken in de wereld bierfestivals plaats. 

New York, Verenigde Staten (13 september – 20 oktober)

De leukste bierfestivals - Flashmagazine

Vlieg last-minute naar New York om Oktoberfest eens aan de andere kant van de Atlantische Oceaan te vieren. De evenementen zijn verspreid over zes weekenden. Hierbij kom je ongetwijfeld gigantische pretzels, bekerwedstrijden en de meest creatieve kostuums tegen. Alles speelt zich af bij Pier 15 in Manhattan, waar je een geweldig uitzicht hebt op de Brooklyn Bridge en skyline van New York.

Stuttgart, Duitsland (27 september – 13 oktober)

De leukste bierfestivals - Flashmagazine

Cannstatter Volksfest vieren ze al bijna 200 jaar aan de rivier in Stuttgart. Tijdens het bierfestijn presenteren ze unieke bieren uit heel Duitsland in maar liefst negen verschillende tenten. Ook zijn er kraampjes die kleding, woonartikelen, sieraden en kunst verkopen en vind je in het pretpark vele attracties. Het bierfestival duurt twee weken en eindigt op zondag 13 oktober met een professionele vuurwerkshow.

Barcelona, Spanje (3 oktober – 10 oktober)

De leukste bierfestivals - Flashmagazine

Op een steenworp afstand van het strand heeft de Barcelona-variant van het Oktoberfest een Catalaans tintje. Het bierfestival duurt elf dagen en de toegang is volledig gratis. Er zijn vijf verschillende bieren om uit te kiezen, waaronder het populaire Paulaner Oktoberfest Bier, dat sinds 1818 in München wordt gebrouwen. Live muziek en dj’s zorgen van ‘s ochtends tot ‘s avonds voor een fijne sfeer. Ook zijn er culturele activiteiten, zoals een kostuumwedstrijd en een traditionele openingsceremonie.

Londen, Verenigd Koninkrijk (3 oktober – 16 oktober)

De leukste bierfestivals - Flashmagazine

Het Oktoberfest in Londen gaat van start in het Canary Wharf-complex. Hier vind je een gigantische tent met karakteristieke lange tafels, traditionele blauwe en witte decoraties, en verklede obers en serveersters in dirndl en lederhosen. Het tweede evenement vindt tijdens het Halloween-weekend plaats bij expositiecentrum Olympia. Trek je Beierse kostuum aan en sluit je aan bij drieduizend bierdrinkende feestgangers. Het bier wordt in gigantische tanks uit Beieren geïmporteerd en vers uit de tap geschonken.

Parijs, Frankrijk (11 oktober – 19 oktober)

De leukste bierfestivals - Flashmagazine

Voor de vijfde keer verwelkomt Parijs meer dan tienduizend bierliefhebbers. Dat doen ze tijdens het negendaagse bierfestival dat plaatsvindt in het Paris Event Center in een typisch Beierse tent. Op het biermenu staan verschillende specialiteiten, zoals het Paulaner Oktoberfest Bier, dat speciaal voor het Oktoberfest wordt gebrouwen. Ook staan er gerechten op het menu die je ook in München tegenkomt; van Beierse worst tot apfelstrudel. Een fanfare warmt de avonden op met een mix van rock, polka en traditionele Duitse melodieën.

Edinburgh, Verenigd Koninkrijk (30 oktober – 3 november)

De leukste bierfestivals - Flashmagazine

Schotten weten hoe ze een feestje moeten vieren, en het jaarlijkse bierfestival in Edinburgh is daar een perfect voorbeeld van. West Princes Street Gardens, een park in het centrum van de stad, toveren ze voor de zevende keer om tot een echt Oktoberfest. De grote Beierse tent is geschikt voor 1500 gasten die vijf dagen lang kunnen genieten van Duitse delicatessen en entertainment. Ze brouwen het bier speciaal vanuit de Beierse brouwerij Festbeer.

Voordat je een bezoekje brengt aan deze bierfestivals, kan je al eens onderzoeken welke bierdrinker je bent!

Bron: Momondo