Zitten we niet allemaal het liefst aan het raam of aan het gangpad wanneer we vliegen? Om ervoor te zorgen dat je niet op dat gevreesde middenzitje terechtkomt, zijn er dan ook een aantal trucjes, ofwel moet je er gewoon voor betalen. Maar nu is er misschien een oplossing voor die minst leuke plaats op het vliegtuig…

De oplossing voor de minst leuke plaats op het vliegtuig? - Flashmagazine
©️ Molon Labe Seating

De uitkomst?

Een Amerikaanse start-up heeft na heel wat jaren onderzoek een ontwerp uitgewerkt dat wel eens het antwoord kan bieden. Eigenlijk is het heel simpel. Het enige wat er gebeurt, is dat het middelste zitje lichtjes naar achteren wordt geschoven, dat het iets lager geplaatst wordt en iets breder wordt gemaakt. Hierdoor wordt ook meteen het probleem met de ellebogen opgelost. De persoon in het midden krijgt namelijk plaats op het onderste gedeelte van de armleuning.

Dit ontwerp is eerder bedoeld voor kortere binnenlandse vluchten, maar wie weet is het in de toekomst realiteit voor alle vliegtuigen ter wereld. Laat ons hopen, zodat we dat gezeur kunnen omzeilen van wie er aan het raampje mag zitten!

De minst leuke plaats op het vliegtuig kunnen omzeilen? Dan geven we nog enkele manieren mee om die vliegreis wat aangenamer te maken!