Drink jij graag een glaasje wijn? Maar ben je ook geïnteresseerd in de geschiedenis en cultuur ervan? Dan hebben wij de plek gevonden waar alle wijnliefhebbers aan hun trekken komen… Benieuwd? Lees dan snel verder!

La Cité du Vin

Je moet er wel een tripje naar Bordeaux voor overhebben, maar La Cité du Vin is hét walhalla voor wijnliefhebbers. Deze plaats is niet enkel een museum, maar ook een locatie waar je wijnen kan proeven, kan genieten van een spectaculair 360° uitzicht van Bordeaux of kan deelnemen aan bepaalde evenementen of shows. En dat allemaal rond het thema van wijn. Klinkt interessant?

De place to be voor wijnliefhebbers! - Flashmagazine
©️ Bordeaux Tourism

De ideale bestemming

Had je nog geen vakantiebestemming gevonden? Dan is het mooie Bordeaux dus misschien wel een optie om eens te overwegen. Je kan natuurlijk ook gewoon een tussenstop maken bij La Cité du Vin en er een dagje spenderen. Dat doe je trouwens al voor zo’n € 20, proeverij inclusief. Wel inplannen dat je een hotelletje in de buurt boekt als je er ten volle wil van genieten!

Nog niet zo’n wijnkenner en ga je er liever al met enige voorbereiding naartoe? De Lommelse sommelier Sanne Dirx leert je alvast heel wat over wijn!