Wil je onze oosterburen beter leren kennen? Dan is een Rijn- en Moezelcruise de kans van je leven! Samen met De Blauwe Vogel gaan wij aan boord van het luxueuze cruiseschip M/S Rhein Prinzessin. We varen zes dagen lang naar gezellige en romantische Duitse steden.

Eetbare stad

Aan de linkeroever van Rijnland Palts duikt Andernach op. Bezienswaardigheden zijn de 65 meter hoge Ronde Toren, de kathedraal van Maria en de Rheintor, een van de dubbele poortconstructies van de stad. Andernach wordt ook wel de eetbare stad genoemd omdat ze veel groene gebieden omsluit. Zelfs de burgers worden aangespoord om voedzame planten en kruiden te zaaien.

Duitse huisjes Moezel

Slot tussen wijngaarden

In het mooiste deel van het Moezeldal tref je Cochem aan. Dit oude wijnstadje ligt aan een meander tussen de wandelparadijzen Eifel en Hunsrück. De statige Reichsburg beheerst het stadsbeeld door haar reusachtige afmetingen en ligging op de top van een rotsplateau. Vanuit dit sprookjesslot heb je een indrukwekkend zicht op de omringende Rieslingwijngaarden. In de stad krioelt het van de nauwe steegjes, gerestaureerde vakwerkhuizen en fleurige bloemen.

Cochem,_Reichsburg

Kloppend hart

De 10 stadswijken van Boppard vormen het kloppende hart van de bovenvallei van Mittelrhein, die op de lijst van Unesco-werelderfgoed prijkt. Elke stadswijk gaat prat op haar eigen identiteit. Troeven zijn de bijna 2000 jaar oude cultuur en de uitzonderlijk groene natuur. Van barokke pastorieën, spectaculaire feesten en folkloristisch carnaval tot heilzaam bronwater, sneeuwwitte kersenbloesems en wondermooie wandelroutes.

Kerken uit rode zandsteen

In een kromming van de Rijn ontdek je Mainz. Hier kan je in één dag verschillende kerken, musea en festivals bezoeken. Toppers zijn de kathedraal en de Sint-Stefanuskerk uit rode zandsteen, het Gutenbergmuseum en het staatsmuseum, een van de oudste musea van Duitsland. Bovendien vindt er aan het einde van de zomer een wijnfestival plaats. Hier ontdek je tal van gezellige kraampjes en geniet je van een onvergetelijke sfeer in het stadspark.

Bernkastel-Kues-Germany-1330756652(www.brodyaga.com)
Bron: www.brodyaga.com

Geplaveide steeg

Rüdesheim is een populaire stad met een rijke traditie. Door de binnenstad kronkelen schilderachtige straatjes en de geplaveide Drosselgasse met haar talrijke souvenirwinkeltjes. Ook het houten Klunkhardshof, de ruïne Brömserburg en de Pruisische Burg Rheinstein, hét symbool van Rheinromantik, zijn een bezoek waard.

Markant punt

In de stad Koblenz eindigt de Moezel en stroomt ze in de Rijn. Dat markante punt, Deutsches Eck, is dus een trekpleister voor toeristen uit de hele wereld. De plek staat bovendien bekend als startpunt voor een wandeling door de historische binnenstad. Oude vestingmuren, burchttorens en patriciërshuizen zijn de overblijfselen van een bewogen verleden. Zin in een beetje ontspanning? Geen enkel probleem, want deze stad heeft aan terrasjes, restaurants en wijnlokalen geen gebrek. En ook als winkelstad is Koblenz de max!