Prachtige natuur, pittoreske dorpjes en zoveel meer… Je ontdekt het magische Noorden dankzij reisorganisator De Blauwe Vogel aan boord van een indrukwekkend schip. Cruise met ons mee naar het Noorden!

Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen is de hoofdstad van Scandinavië. Het is er heerlijk vertoeven op de vele terrasjes in het gastvrije stadscentrum. Culturele bezienswaardigheden maken van Kopenhagen een hoogtepunt.

De eerste halte is het standbeeld van de kleine zeemeermin, het symbool van Kopenhagen uit 1913 en één van de meest gefotografeerde beelden ter wereld. Volgende stopplaats: Nyhavn, een kleurrijk havendistrict met veel cafeetjes en mooie moderne winkels. Designfans mogen dit zeker niet missen.

Een cruise naar het Noorden die tot de verbeelding spreekt - Flashmagazine

Of laat de materialistische wereld voor wat ze is en trek naar de sprookjeskastelen Frederiksborg, het mooiste kasteel in Denemarken, of Fredensborg, gelegen in een schitterend park met een idyllisch meer, en tot slot Kronborg, het kasteel van Hamlet.

Hellesylt/Geiranger, Noorwegen

De Hellesylt waterval en de kliffen die Horindalsvannet, Europa’s diepste meer (bijna 610 meter), induiken zijn slechts enkele van de verbluffende spektakels die je hier staan te wachten.

Een cruise naar het Noorden die tot de verbeelding spreekt - Flashmagazine

Bovendien is de natuur hier heer en meester. Natuurliefhebbers en dierenvrienden zullen dus in hun nopjes zijn! Rij via kronkelende wegen naar panoramische locaties. Daar aangekomen krijg je een adembenemend uitzicht op bergen, gletsjers en kristalheldere meren.

Flaam, Noorwegen

Flaam staat bekend voor haar kleine station en de belangrijkste attractie: de spoorlijn tussen Flaam en Myrdal. Dit is één van de steilste treintrajecten ter wereld. De panoramische treinreis is dan zeker ook de moeite waard! De zichten zijn adembenemend, watervallen in overvloed en dorpjes in typische houten stijl. Deze stoomtrein, die uit de 19de eeuw dateert, brengt je naar een hoogte van maar liefst 865 meter.

Een cruise naar het Noorden die tot de verbeelding spreekt - Flashmagazine

Alesund, Noorwegen

Alesund is een van de mooiste steden langs de Noorse westkust. Dat dankzij de bijzondere ligging en geschiedenis. De stad ligt daarnaast als een langgerekt snoer over diverse eilanden uitgestrekt. Bovendien is ze omgeven door fjorden, eilanden en bergen. Het is sinds lang een belangrijke havenstad met een grote vissersvloot en diverse scheepswerven. Deze levendige stad werd door de Noren in 2007 verkozen tot de mooiste stad van Noorwegen.

Een cruise naar het Noorden die tot de verbeelding spreekt - Flashmagazine

Voor meer info over deze cruise naar het Noorden kan je terecht bij De Blauwe Vogel.

Ontdek je liever Zuid-Amerika? Dat kan ook met een prachtig schip!