Muziekgoden ontdekken in Hasselt

Ga op pad langs de MuziekTour in Hasselt en laat je meeslepen door de muziek én de muziekverhalen uit de stad. Een wandeling van 5 km langs 15 hotspots vertelt alle muzieklegendes, zoals een ‘look behind the scenes’ in Muziekodroom of PXL Music tot een muziekquiz in een recordstore, of verhaaltje verteld door de vader van Pukkelpop, Chokri Mahassine. 

Onderweg luister je naar een aangepaste Spotiy-playlist, die bestaat uit alle grote namen uit de Hasseltse scene, zoals Muziekodroom, De Serre Hasselt, PXL Music, Pukkelpop, Stijn Meuris, Chibi Ichigo, Chokri Mahassine & Ilse Liebens. Ook zij spreken de bezoekers toe in de verschillende video’s op de route. 

De route is volledig gratis en 7/7 beschikbaar. Alle info via www.muziektourhasselt.be.

Een Sahara-belevenis in Lommel 

Een eigen Sahara is op zich al indrukwekkend genoeg, maar nu pakt Lommel ook uit met een 30 meter hoge uitkijktoren, de zogenaamde De Reus van Bosland. Deze imposante toren geeft je een adembenemend uitzicht op de Lommelse omgeving, soms tot 25 km ver. 

De grote zandvlakte van de Lommelse Sahara lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. Hier wandel je langs toffe speelelementen, de land-art kunstwerken van Will Beckers, de voetgangersbrug en natuurlijk de prachtige uitkijktoren. 

Info en wandelroutes via https://toerismelommel.be/zienendoen/sahara/. 

Je hoofd in de wolken in Maasmechelen 

Geen betere plek om de pracht en praal van de herfst te bewonderen dan op het kruinenpad in Maasmechelen! Het kruinenpad is 181 meter lang en loopt tussen de boomtoppen als een echte luchtbrug in het mijnverzakkingsgebied. Vanop dit unieke spoor ben je de bevoorrechte getuige van de merkwaardige gevolgen van mijnverzakkingen. Maar ook tussen de bomen kom je met al die vogels en insecten ogen te kort.

Alle informatie vind je op https://www.visitlimburg.be/nl/wat-te-doen/het-kruinenpad. 

DELEN