Er bestaan veel mythes over het juiste moment om een reis te boeken. Reizigers weten hierdoor niet altijd wanneer ze de beste deal kunnen krijgen. Onderzoek* toont aan dat de prijzen enorm variëren, afhankelijk van wanneer je boekt. Het loont dus echt om dit even uit te zoeken! Wij helpen je op weg…

Bespaar tot 56 procent op reizen binnen Europa

Voor Belgen die een vliegreis plannen binnen Europa is drie maanden van tevoren boeken vaak het beste moment. Gemiddeld vind je de goedkoopste vliegtickets zo’n 63 dagen voor vertrek met besparingen tot 56 procent. Als je vlucht op dinsdag vertrekt, wordt de deal vaak nóg interessanter. Slimme planners kunnen zelfs 23 procent minder betalen vergeleken met vertrekken op zondag, gemiddeld de duurste dag om te vliegen.

Het beste moment om een reis te boeken! - Flashmagazine

Wie een hotel in Europa zoekt, kan het beste vroeg boeken. De goedkoopste hotelkamers vind je zo’n 118 dagen van tevoren (rond de vier maanden). Je kunt op een hotelkamer gemiddeld 49 procent besparen, dit in vergelijking met boeken op de duurste dag: de aankomstdag.

Boek langeafstandsvluchten 51 dagen van tevoren

Reizen buiten Europa levert de grootste besparingen op als je 51 dagen van tevoren boekt: tot 42 procent, in vergelijking met boeken op de dag van vertrek. Net als bij reizen binnen Europa bespaar je gemiddeld het meest als je vlucht vertrekt op een dinsdag. Gemiddeld tot 13 procent vergeleken met vertrek op zaterdag.

Het beste moment om een reis te boeken! - Flashmagazine

Net zoals bij hotels binnen Europa, bespaar je in de rest van de wereld ook het meest als je een hotel vier maanden van tevoren boekt. Je bespaart gemiddeld 69 procent als je zo’n 115 dagen van tevoren boekt.

Populaire bestemmingen in 2020

Dit jaar zijn Zadar, Dublin en Edinburgh koplopers in de lijst met bestemmingen die steeds populairder worden onder Belgische vakantiegangers. Ze zijn een goede keuze voor zij die een verrassende en iets minder toeristische bestemming zoeken. Voor deze locaties is een beetje plannen zeker de moeite waard. Zo kun je tot wel 93 procent op vluchten naar Zadar besparen, als je 24 dagen van tevoren boekt.

Het beste moment om een reis te boeken! - Flashmagazine

Bron: Momondo

*De studie werd uitgevoerd op basis van de gegevens die in 2019 werden verzameld via een online-enquête onder 23.400 mensen uit 22 landen, waarvan 1005 Nederlandstaligen in de leeftijd tussen 18 en 65 jaar.