Hong Kong – megagrote wereldstad

Hong Kong? Dààr zeggen wij geen nee tegen! Deze jonge metropool maakt sinds 1997 deel uit van de volksrepubliek China. Ze bestaat uit het eiland Hong Kong en is omgeven door tal van andere sfeervolle eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn. Flash Magazine trekt er met reisorganisator De Blauwe Vogel op uit.

Onze rondreis start op Victoria Peak, met zijn 552 meter hoogte de beste plek om te genieten van een prachtig uitzicht over Hong Kong Island en Kowloon. In de haven van Aberdeen gaan we aan boord van een sampan. Die voert ons langs de jonken en de enorme drijvende Jumborestaurants, waar het heerlijk is om te tafelen. Na de maaltijd gaat het richting Repulse Bay. Naast een fraai zandstrand met rustig kabbelend zeewater vind je er ook treffende staaltjes van hoogwaardige architectuur.

Repulse Bay

Mensenzee in Mong Kok

Op Lantau Island brengt de kabelbaan ons naar het klooster van Po Lin en de majestueuze Tian Tan Buddha. Meer dan 34 meter hoog en het grootste zittende bronzen boeddhabeeld in openlucht ter wereld.

Tian Tan buddha bij Po Lin klooster

Na aankomst in de wijk Kowloon vertoeven we in de winkelstraten van Mong Kok. De historische steegjes zijn verlicht door neonreclame en overspoeld door een mensenzee. Ook op de verschillende lokale markten snuif je de bruisende sfeer op van het dagelijkse leven in Hong Kong. Wij kijken onze ogen uit aan al het geks dat er te koop is.

Kowloon

In het zuiden van Kowloon volgt een wandeling langs de Avenue of Stars, een variant van de Walk of Fame in Hollywood. Andere aanraders zijn het Museum van Hong Kong en een dimsumlunch.

Een vleugje Las Vegas

Per jetfoil vaar je in slechts een uur naar Macau. Deze regio is een mengelmoes van Portugese en Chinese culturen, waaraan een vleugje Las Vegas is toegevoegd. De vele casino’s lokken jaarlijks miljoenen gelukzoekers. We bezoeken de stad met onze gids en eten een hapje in het 360° Café, een draaiend restaurant op de 58ste verdieping van de Macau Tower. ’s Avonds staat de grootste watershow in de wereld op het programma. The House of Dancing Water geniet bekendheid als een van de knapste producties ooit.

The House of Dancing Water

Langste roltrap, oudste tempel

In de centrale wijk van Hong Kong nemen we de langste roltrap op aarde: maar liefst 800 meter lang. Een tussenstop brengt ons naar de Man Mo tempel, de oudste en beroemdste tempel van Hongkong.

Man Mo Temple

Wij eindigen onze super-de-luxe citytrip in de antieke wijk van Hong Kong, waar je nog het authentieke China beleeft.

Hong Kong

7-dagen citytrippen

De Blauwe Vogel neemt je zeven dagen mee op citytrip naar Hong Kong. Je kan rekenen op eigen begeleiding, rechtstreekse vluchten vanuit Brussel heen en terug met Cathay Pacific, overnachting inclusief ontbijt in het centraal gelegen viersterren Pentahotel Hong Kong Kowloon en transfers ter plaatse.

Afreisdata op zondag in april, mei, juli, augustus en september. Knalprijs: €1299 per persoon, ook in de schoolvakanties! 

Voor meer info en boekingen bel je naar 011/705 500