Niets zo zalig als in het water te plonsen wanneer de temperatuur ongeziene hoogtes aanneemt tijdens de zomermaanden. Geen zwembadje in je tuin? Dan kan je op deze plekken terecht om lekker af te koelen!

Oostappen Vakantiepark Blauwe Meer – Lommel

Recreatiepark met strandbad, midgetgolf, sportvelden, speeltoestellen en treintje voor de kinderen. Er is ook een natuurlijk zandstrand. Het subtropisch zwemparadijs ligt op slechts 27 km afstand van het park.

LAGO Pelt Dommelslag – Pelt

Een unieke indoor én outdoor waterbeleving voor jong en oud. Kies voor het recreatiebad met zijn spectaculaire wildwaterbaan, bandenglijbaan, het golfslagbad of het kinderbad met waterspeeltuin. Er is ook een verwarmd buitenbad.

TODI The Ultimate Experience – Beringen

Het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa waar bezoekers in optimale en veilige omstandigheden kunnen genieten van de wondere onderwaterwereld, tussen kleurrijke tropische zoetwatervissen en levensechte decorelementen.

Kelchterhoef De Plas – Houthalen-Helchteren

Kelchterhoef wordt vaak geassocieerd met water. Terecht, want recreatiepark ‘De Plas’, met zijn zwemvijver van 20 ha en het zandstrand met afgebakende zwemzone, heeft alles voor een daguitstap vol zwemplezier met het hele gezin.

Openluchtzwembad Terlaemen – Heusden-Zolder

Dit openluchtzwembad heeft heel wat troeven voor gezinnen met kinderen: een verwarmd peuterbad, een verwarmd zwembad met een zestig meter lange glijbaan, zandbak, ruime lig- en speelweide.

Binnen- en buitenzwembad Den Uyt – Mol

Rustig baantjes kunnen trekken is een absolute must. Maar zij die net iets meer willen, vinden ook hun gading. Zo kunnen ouders en kinderen terecht in het instructiebad en de peuterzone alsook op de buisglijbaan en in het interactieve spraypark.

Recreatie- en Natuurpark Keiheuvel – Balen

Wat valt er te ontdekken of te beleven in dit uniek groen recreatiedomein? De gratis avontuurlijke speeltuin, gocarts, minigolf, trampolines, openluchtzwembaden, een kinderboerderij… Bovendien is het domein het startpunt van de Keiheuvelwandeling.

DELEN