Verzot op een actieve vakantie? Dan is Lapland jouw gedroomde bestemming! Bovendien is het zo’n 200 km boven de poolcirkel een waar paradijs voor natuurliefhebbers.

Een wondermooi avontuur

Uitgestrekte wouden met bomen kreunend onder een dik pak sneeuw. Te midden daarvan talloze bevroren rivieren en meren met een ijslaag tot wel 80 cm dik. De stilte ervaren zoals wij ze in Europa niet meer kennen. Het zijn slechts een paar troeven die je zal ontdekken op deze unieke reis naar Lapland. Bovendien heeft reisorganisator de Blauwe Vogel ervoor gezorgd dat je alle toppers van Lapland ervaart tijdens een aantal onvergetelijke excursies.

Op de lappen in Lapland - flashmagazine.be

The Ranch

Het Noorderlicht bewonderen tijdens een heerlijk avondmaal. Het klinkt als een sprookje, maar in Lapland kan het. Restaurant The Ranch ligt mijlenver van de bewoonde wereld en van het kunstlicht. Het lekkere eten en de unieke locatie maakt dat dit restaurant maanden op voorhand al volgeboekt is. Gelukkig is er altijd een plaatsje vrij voor de reizigers van De Blauwe Vogel. 

Op de lappen in Lapland- flashmagazine.be
©The Ranch

Sneeuwscootertocht

Scheur over de besneeuwde pistes tijdens een twee uur durende tocht met het geliefde transportmiddel van de Lappen: de sneeuwscooter. Na een korte uitleg over het besturen van zo’n scooter mag je gas geven. En van al die pret krijg je zeker dorst, daarom is er een pitstop voorzien voor een warm drankje.

Op de lappen in Lapland - flashmagazine.be

Sneeuwpret

Wat er ook nog op het programma staat? Een indrukwekkende wandeling door de Lapse natuur tijdens een sneeuwschoenentocht. Of wat dacht je van ijsvissen en een een rendiersledetocht? De latten aanbinden om te skiën of te langlaufen is ook een optie. En dineren, dat doe je in een typisch Finse blokhut.

Op de lappen in Lapland - flashmagazine.beKoele activiteiten

Bewonder de bekende ijskapel, de sneeuwiglo’s en neem zelfs een kijkje in het ijshotel. Bovendien verwelkomen de Lappen jou met een welkomstdrankje in de Ice Bar. Superkoel, toch?

Beleef een grensverleggende ervaring in Lapland - Flashmagazine

Na een verfrissend, of verwarmend, drankje mag je plaatsnemen in het Ice Restaurant voor een heerlijk driegangendiner. Een onvergelijke maaltijd, dat wordt het sowieso!

Beleef een grensverleggende ervaring in Lapland - Flashmagazine

Hondsdol genieten

Altijd al gedroomd van een safari doorheen de besneeuwde Lapse bossen? Je doorkruist de prachtige natuur te slee met een roedel enthousiaste husky’s die staat te popelen om jou mee te nemen op pad. Bovendien mag je ook een kijkje gaan nemen bij de plaatselijke Husky fokkerij.

Op de lappen in Lapland - flashmagazine.be

Het hotel

Het viersterrenhotel Hotelli Hullu Poro is een charmant hotel met familiale sfeer. Bovendien zit je er vlakbij het centrum, waar je je kan amuseren in de verschillende bars, restaurants en winkeltjes van het dorp. Verken je liever het hotel zelf? Dan kan je genieten van de sauna of de open haard. Daarnaast is er ook gratis internet en zijn de kamers mooi gerenoveerd en voorzien van alle nieuwigheden. Ook op vlak van eten zal je niets tekort komen in Hullu Poro, want het hotel staat bekend voor zijn kwaliteitsvol, gevarieerd buffet. Met het vol pension zal je ongetwijfeld genieten van de Lapse gastronomie.

Op de lappen in Lapland - flashmagazine.be

5 goedgevulde dagen

Zie jij het volledig zitten? Dan is snel zijn de booschap! Kom langs op de themadag op 10 mei in Sint-Truiden of boek meteen. Voor meer info kan je terecht bij De Blauwe Vogel: 011 705 500.

Vermoeiend? Nee, gewoon de moeite waard!