8X WONDERLIJK WANDELEN IN LIMBURG

Ook in de herfst en in de winter kan een stevige wandeling deugd doen!
Trek je wandelschoenen en dikke jas aan en trek de natuur in.
Toerisme Limburg tipte onze redactie met 8 wonderlijke wandelingen.

Deze 8 toppers moet je zeker gedaan hebben!
Ontdek continu nieuwe landschappen met net dat tikkeltje extra.

Klimmen naar het mooiste panorama
Uitkijken op grindmeren en begroeide terrils en denken dat je in Schotland of Noorwegen bent: het kan op Connecterra, de voormalige mijnsite van Eisden.

Kunstig wandelen met pit
Extra beleving op je wandelroute? Het kunstenproject pit plaatst kunst in de open ruimte. Zoals het doorkijkkerkje in Grootloon. Ontdek deze iconische installatie vanuit gravenstad Borgloon.

Grensoverschrijdend exploreren
In het GrensPark Kempen~Broek speelt water de hoofdrol. Kies je instapplek en afstand, en volg de route door moerassen, beekvalleien en langs velden en akkers.

Knooppuntwandelen in pure stilte
In de stille Voerstreek doe je met je voeten wat je in heel Limburg met de fiets doet: genieten van knooppunt tot knooppunt. Zo rijg je op eigen tempo de natuurgebieden en monumenten aaneen.

Op stap in Bosland
Bosland is een aanrader voor wandelaars die graag afwisselende landschappen doorkruisen. Je vindt er zowel bos, zand, als meren. De speelbossen zitten vol avontuur en doen elk kinderhart sneller slaan.

Door het land van 1001 vijvers
Spot amfibieën en reigers in het waterlandschap van De Wijers. Het gevarieerde landschap herbergt tal van uitzonderlijke fauna en flora. De uitkijktoren geeft je een prachtig uitzicht over het gebied.

Stevig stappen in de duinen
Stap gretig door het mulle zand van de Duinengordel en beklim de Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen. Zin in een kuitenbijter? Kies dan voor het pittige Solterheide.

Kuieren in Haspengouwse kleuren
Variatie troef in de Greenspots. Passeer typische kerkdorpjes, volg de bedding van het vroegere fruitspoor, geniet van weidse panorama’s, daal af in beekvalleien of wandel door een bos mét kasteel.

Ontdek nog meer leuke routes: www.toerismelimburg.be

DELEN