Een stevige wandeling kan deugd doen! Trek dus snel je wandelschoenen en jas aan, en ga de natuur in om Limburg te ontdekken. Genieten van de buitenlucht doe je met deze 8 wonderlijke wandelingen.

Klimmen naar het mooiste panorama

Uitkijken op grindmeren en begroeide terrils en denken dat je in Schotland of Noorwegen bent: het kan op Connecterra, de voormalige mijnsite van Eisden.

Kunstig wandelen met pit

Extra beleving op je wandelroute? Het kunstenproject pit plaatst kunst in de open ruimte. Zoals het doorkijkkerkje in Grootloon. Ontdek deze iconische installatie vanuit gravenstad Borgloon.

Grensoverschrijdend exploreren

In het GrensPark Kempen-Broek speelt water de hoofdrol. Kies je instapplek en afstand, en volg de route door moerassen, beekvalleien en langs velden en akkers.

Knooppuntwandelen in pure stilte

In de stille Voerstreek doe je met je voeten wat je in heel Limburg met de fiets doet: genieten van knooppunt tot knooppunt. Zo rijg je op eigen tempo de natuurgebieden en monumenten aaneen.

Op stap in Bosland

Bosland is een aanrader voor wandelaars die graag afwisselende landschappen doorkruisen. Je vindt er zowel bos, zand, als meren. De speelbossen zitten vol avontuur en doen elk kinderhart sneller slaan.

Door het land van 1001 vijvers

Spot amfibieën en reigers in het waterlandschap van De Wijers. Het gevarieerde landschap herbergt tal van uitzonderlijke fauna en flora. De uitkijktoren geeft je een prachtig uitzicht over het gebied.

Stevig stappen in de duinen

Stap gretig door het mulle zand van de Duinengordel en beklim de Oudsberg: de hoogste landduin van Vlaanderen. Zin in een kuitenbijter? Kies dan voor het pittige Solterheide.

Kuieren in Haspengouwse kleuren

Variatie troef in de Greenspots. Passeer typische kerkdorpjes, volg de bedding van het vroegere fruitspoor, geniet van weidse panorama’s, daal af in beekvalleien of wandel door een bos mét kasteel.

Limburgse wandelroute van februari: Bolderberg-Viversel - Flashmagazine.be